Ar koncertu un Maijas Kovaļevskas CD atvēršanu LSO atklāj 139. koncertsezonu

Foto
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

21. septembrī Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars” līdz ar pēdējo vērienīgās Mālera Otrās simfonijas noti, publika nekautrējās lekt kājās, lai ar bravo saucieniem un sajūsmas pilnām stāvovācijām sveiktu mūziķus, kuru šoreiz uz skatuves bija īpaši daudz. Aplūko foto no koncerta! 

Gustava Mālera Otrās simfonijas atskaņošanai ir nepieciešams paplašināts orķestra sastāvs – 130 orķestra mūziķi (uz un aiz skatuves, lai panāktu telpisku efektu!), arī koris, ērģeles un divu sieviešu balsu solo. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un tā galveno diriģentu Gintaru Rinkeviču uz skatuves kāpa arī Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris, Kauņas Valsts koris un izcilas solistes – Vācijā rezidējošais angļu kontralts Klaudija Hakla un pasaulslavenā latviešu operdziedātāja, soprāns Maija Kovaļevska.

Uzreiz pēc koncerta turpat Liepājas koncertzālē notika arī prezentācija Maijas Kovaļevskas pirmajam solo albumam "Majesty", kas tapis sadarbībā tieši ar Liepājas Simfonisko orķestri un Atvaru Lakstīgalu pie diriģenta pults (izdevējs – ASV skaņu ierakstu nams “Odradek Records”).

Maija Kovaļevska
Maija Kovaļevska Foto: Jānis Vecbrālis
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu