OIK parlamentārās izmeklēšanas komisija atbildēs saņēmusi informāciju uz vairāk nekā 10 000 lapām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas parlamentārās izmeklēšanas komisija atbildēs no institūcijām saņēmusi informāciju uz vairāk nekā 10 000 lapām, no kurām pārliecinoši lielākā daļa nākusi no Ekonomikas ministrijas (EM).

Par to šodien izmeklēšanas komisijas sēdē pastāstīja Saeimas deputāts, komisijas sekretārs Mārtiņš Šteins (AP). Viņš akcentēja komisijas darba apjoms ir ļoti liels, tajā skaitā no EM saņemti arī arhīva materiāli.

Kopš dokumentu saņemšanas pagājušas dažas nedēļas, kas ir samērā neliels laiks, lai veiktu padziļinātu izpēti tik apjomīgai informācijai, uzskata komisijas sekretārs. Ņemot vērā darba apjomu, viņš aicināja kritiski vērtēt publiskajā telpā izskanējušo skatījumu, ka "komisija neko nedara".

Komisijas sēdē arī deputāti akcentēja, ka parlamentārajai izmeklēšanai nevajadzētu koncentrēties uz pārāk veciem notikumiem, kas nav saistīti ar OIK. Tā vietā nepieciešams izmeklēt situāciju kopš 2005.gada, kad tika likti pamati OIK. Deputāts Jānis Ādamsons (S) norādīja, ka nepieciešamības gadījumā var rosināt Saeimai lemt par parlamentārajai izmeklēšanai dotā uzdevuma precizēšanu.

Kā ziņots, OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijas galvenais uzdevums ir noskaidrot, kāds ir patiesais šobrīd izveidotās sistēmas nodarītais kaitējums valstij, nosaukt atbildīgos šādas sistēmas izveidē, kā arī izdarīt secinājumus, lai novērstu šādu sistēmu veidošanos nākotnē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu