Džonsons par uzbrukumiem Saūda Arābijas naftas objektiem vaino Irānu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Boriss Džonsons
Boriss Džonsons Foto: EPA/Scanpix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons apsūdzēja Teherānu, ka tā stāv aiz nesenajiem uzbrukumiem Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem, ar šiem izteikumiem nākot klajā ceļā uz Ņujorku, kur viņš tiksies ar Irānas prezidentu Hasanu Ruhani.

"Es jums var pateikt, ka Apvienotā Karaliste uzskata - pastāv ļoti liela varbūtība, ka par uzbrukumiem [Saūda Arābijas uzņēmumam] "Aramco" ir vainojama Irāna," Lielbritānijas ziņu aģentūra "Press Association" citē premjera teikto.

Džonsons Ņujorkā ANO Ģenerālās Asamblejas gaitā tiksies ar Ruhani.

Par nesenajiem uzbrukumiem Saūda Arābijā Džonsons runās arī ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

"Mēs uzskatām - ir ļoti iespējams, ka Irāna patiešām ir atbildīga par abu veidu bezpilota lidaparātu - kā dronu, tā vadāmo raķešu - izmantošanu," žurnālistiem sacīja Džonsons.

"Ir skaidrs, grūtības rada tas,  kā lai mēs organizējam globālu atbildi. Kāds ir ceļš uz priekšu," norādīja Džonsons.

"Un mēs runāsim ar mūsu amerikāņu draugiem un ar mūsu eiropiešu draugiem, lai rastu atbildi, ar kuru mēs censtos deeskalēt situāciju Persijas līča reģionā."

"Ir skaidrs - ja mums saūdarābi vai amerikāņi lūgs uzņemties kādu lomu, tad mēs apsvērsim to, kādā veidā mēs varam būt noderīgi," norādīja Džonsons.

Atbildību par 14.septembrī notikušo uzbrukumu Saūda Arābijas naftas rūpniecības objektiem uzņēmušies Jemenas šiītu hutiešu nemiernieki, kas skaidro, ka tā bijusi "likumīga atbilde" uz Saūda Arābijas militārajām operācijām Jemenā.

ASV par uzbrukumu Saūda Arābijā vaino Irānu, kas savukārt šīs apsūdzības noraida.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu