Bankrotējušajam britu tūroperatoram piederošā Vācijas aviokompānija turpinās lidojumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas tūrisma kompānijai "Thomas Cook" piederošā Vācijas lidsabiedrība "Condor" pirmdien paziņoja, ka turpinās lidojumus, neskatoties uz mātesuzņēmuma bankrotu.

Uzsverot, ka tā vairākus gadus strādājusi ar peļņu, "Condor" pavēstīja, ka, lai novērstu likviditātes trūkumu, aviokompānija pieteikusies valsts garantētam īstermiņa aizdevumam, un šo pieteikumu Vācijas valdība šobrīd izskata.

Pēc ziņu aģentūras DPA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, "Condor" lūgtā aizdevuma summa ir 200 miljoni eiro.

"Mēs turpinām koncentrēties uz to, ko mēs darām vislabāk - veicam mūsu viesu drošu un punktuālu pārvadāšanu uz viņu izvēlētajiem galamērķiem," norādījis "Condor" izpilddirektors Ralfs Tekentrups.

"Condor" dibināta 1955.gadā, un gadā pārvadā aptuveni astoņus miljonus pasažieru uz vairāk nekā 100 galamērķiem pasaulē.

Lidsabiedrība lielu savas pastāvēšanas laika daļu piederēja Vācijas nacionālajai aviokompānijai "Lufthansa", taču 2003.gadā kļuva par daļu no "Thomas Cook Group".

Maijā "Lufthansa" izteica piedāvājumu iegādāties "Condor", taču šis darījums tā arī netika realizēts.

Tajā laikā finanšu grūtībās nonākusī "Thomas Cook" cerēja izmantot no lidsabiedrības pārdošanas iegūtos ienākumus, lai finansētu jaunas investīcijas viesnīcās un darbības digitalizācijā.

Šobrīd "Condor" flotē ir vairāk nekā 50 lidmašīnas.

Kā vēstīts, "Thomas Cook", kas ir viens no lielākajiem un vecākajiem tūrisma operatoriem pasaulē, pirmdien paziņoja par bankrotu, nespējot no privātajiem investoriem nodrošināt pēdējā brīža palīdzību, lai novērstu uzņēmuma sabrukumu.

"Thomas Cook" bankrota dēļ pasaulē darbu zaudēs aptuveni 22 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu