Vai prostitūcija Latvijā būtu aizliedzama pilnībā? (55)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KP LV) mudina domāt par risinājumiem prostitūcijas mazināšanai, pieļaujot arī diskusijas par tās pilnīgu aizliegšanu.

Iesākot savu uzrunu pirmdien Saeimā notiekošajā konferencē "Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai", ministrs akcentēja, ka ir dīvaini 21.gadsimtā vēl runāt par cilvēktirdzniecību, lai gan dzīvojam demokrātiskā valstī. 

Viņš akcentēja, ka pārsvarā cilvēktirdzniecība izpaužas seksuālo pakalpojumu vervēšanā un nelegālās nodarbinātības formās.

Ministrs norādīja, ka pamatā cilvēktirdzniecība "iet roku rokā" ar ekonomiskajiem noziegumiem un organizētā noziedzība nepastāv pati par sevi, ja nav pieprasījuma. Cilvēktirdzniecībā iesaistītie pieprasa seksuālus pakalpojumus un lētu darbaspēku, tāpēc valstij beidzot ir skaidri jādefinē, kā mazināt prostitūcijas problēmu, sacīja ministrs.

Ministrs sacīja, ka varētu arī runāt par prostitūcijas aizliegšanu pilnībā, proti, ka pakalpojumus nevar ne pirkt, ne sniegt. Otrkārt, ja tomēr šādas problēmas ir, tad seksuālo pakalpojumu pircējus sodīt un tiem likt iziet rehabilitācijas programmu.

Tāpat rehabilitācija būtu nepieciešama personām, kuras sniedz seksuālus pakalpojumus, un tām jāpalīdz atrast darbu, uzsvēra ministrs.

Attiecībā uz seksuālu pakalpojumu pircējiem ministrs minēja līdzību ar agresīviem braucējiem, kuriem Ceļu satiksmes drošības direkcijā jāpiedalās programmās, lai turpmāk nepieļautu šādus pārkāpumus.

"Patlaban vienīgais "ēzelītis" ir Valsts policija, kurai jārisina prostitūcijas problēma. Valstij beidzot ir jādefinē, ko tā vēlas. Var izveidot atbilstošu sodu politiku un normatīvos aktus. Ja gadiem ilgi koķetēs ar šo problēmu, tad risinājuma nebūs," norādīja Ģirģens.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu