Ārzemju mediji: Pie Skonto stadiona taps 25 miljonu vērta piramīda (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Drīz noplukušais Skonto stadions piedzīvos iespaidīgu revitalizāciju - tam blakus būvēs neregulāras formas piramīdu. Britu medijs "Architect's Journal" vēsta, ka šis projekts ir apstiprināts. 

Londonā un Maskavā bāzētais arhitektu birojs ir izstrādājis plānus 18 000 kvadrātmetrus plašai celtnei, kas atradīsies pie paša stadiona. Savdabīgā celtne būs 13 stāvus augsta, taču tā asimetriskā forma norādīs uz jauno un veco pilsētas daļu - sešstāvīgā daļa būs novietota pret Vecrtīgu, bet augstākais tornis atradīsies jaunās Rīgas pusē, proti - uz  Skansti. Tādējādi neregulārā piramīda kļūs par robežlīniju starp pilsētas jauno un veco daļu. 

Foto: Publicitātes foto

Arhitektu biroja mājaslapā skaidrots, ka piramīda ir kā mūsdienu stila baznīca, kas raksturīga Vecrīgas ainavai. Stikla celtnē atradīsies biroja telpas, veikali, restorāns augšējos stāvos ar terasi, no kuras pavērsies skats uz futbola laukumu un kluso centru.     

Foto: Publicitātes foto

Arhitekti atklāj, ka piramīdā būs kombinētas dzelzs struktūras, koka elementi, betona stabi. Ēkas fasādes būs stiklotas ar dubultu diagonālo režģi, kas vizuāli atgādinās latviešu tradicionālos rakstus. 

Foto: Publicitātes foto

 "Ņemot vērā Rīgas pilsētvides neseno kulturālo un un urbāno reģenerāciju, šis projekts sniedz unikālu iespēju radīt iespaidīgu mūsdienu ēku, kas saplūst ar Rīgas vēsturiskajām tradīcijām un šīs skaistās pilsētas 21. gadsimta arhitektūru," atklāj "AI" dibinātājs Antons Hmeļņickis.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu