Kariņš: Katram ministram jābūt tiesībām izteikt viedokli par vēlmi sadarboties ar kādu personu valsts sekretāra amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Katram ministram vajadzētu būt tiesībām izteikt viedokli par vēlmi sadarboties ar kādu personu valsts sekretāra amatā, šodien pēc koalīciju veidojošo partiju Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Padomes sēdē šodien tika pārrunāts gadījums, kad politiskās piederības dēļ noraidīta Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatam izraudzītā persona.

"Katram ministram ir jābūt tiesībām teikt, ka vēlas ar šādu cilvēku satuvoties kā valsts sekretāru vai nē. Šajā gadījumā satiksmes ministrs uzskatīja, ka nevēlas," pauda premjers.

Kariņš norādīja, ka Sadarbības padomes nav tiesa, lai spriestu, vai tas ir bijis pareizs lēmums. "Tas vienkārši ir tā," rezumēja Ministru prezidents.

Kā ziņots, SM valsts sekretāra amata kandidāts Andulis Židkovs (Par!) tika noraidīts politiskās piederības dēļ, aģentūrai LETA iepriekš sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). 

Viņš skaidroja, ka pieņēmis lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo SM valsts sekretāra amata kandidātu, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka vecākajam valsts civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam. Turpretī konkursā uzvarējušais amata kandidāts iepriekš kandidēja Saeimas vēlēšanās, kā arī bija valdes loceklis politiskā partijā.

Jau vēstīts, ka SM valsts sekretāra amata kandidāts Andulis Židkovs (Par!) pirms vēršanās tiesā par viņa neapstiprināšanu amatā politiskās piederības dēļ cer radušos situāciju atrisināt diskusiju ceļā, viņš pastāstīja aģentūrai LETA. Viņš uzsvēra, ka visu laiku tiek runāts, ka nekāda diskriminācija nedrīkst būt, bet pašreiz sanāk, ka viņš tiek diskriminēts politiskās piederības dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu