Blūms: Latvijas klubiem ir grūti. Spēlētājiem paliek parādā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Blūms
Jānis Blūms Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašmāju basketbola klubiem ir finansiālas grūtības, tāpēc dažreiz spēlētājiem netiek laikā izmaksātas algas, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas izlases un valsts čempionvienības "VEF Rīga" kapteinis Jānis Blūms.

Blūms pirmdien piedalījās preses konferencē, paužot atbalstu Anetes Jēkabsones-Žogotas izvirzītajai kandidatūrai Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta vēlēšanās.

"Noteikti ir labs darbs paveikts iepriekšējos 10 gados. Tomēr tagad visi jūtam, ka ir vajadzīgas pārmaiņas. Hokejā un futbolā ir noteikušas pārmaiņas - kādam kaut kas izdevās, kādam kaut kas neizdevās," sacīja Blūms. 

LBS prezidenta vēlēšanās gaidāmas nākamā gada janvārī. Kopš 2011. gada šīs organizācijas prezidents ir Rīgas Ostas policijas priekšnieks Valdis Voins. Iepriekšējās vēlēšanās viņš bija vienīgais amata kandidāts.

"Iespējams, ka tiem cilvēkiem, kas šobrīd strādā LBS, nav vairs tāda motivācija kā agrāk. Tāpēc varbūt vajag kaut ko pamainīt, jo basketbols visu laiku attīstās. Tas ir tikai normāli, ka tik liela personība (Jēkabsone-Žogota) nāk un piesaka sevi," uzskata "VEF Rīga" basketbolists.

"Visu laiku runājam par kaut kādām krīzēm, bet, ja nav reālas opozīcijas, kas nāk un dara, tad varam turpināt tikai runāt. Ja jau viss būtu kārtībā, tad es šobrīd būtu "VEF Rīga" treniņā, nevis preses konferencē," teica Blūms, kurš apsver domu pēc sportista karjeras beigām arī iesaistīties LBS darbā.

Viņš arī uzskata, ka tas būtu labi, ja uz LBS prezidenta amatu pretendētu kādi trīs, četri kandidāti.

Pašlaik 37 gadus vecais Blūms nesen pārbaudes spēlē iemeta 8 tālmetienus "VEF Rīga" zaudējumā. Viņš pozitīvi vērtē komandas gatavošanos sezonai. 

"Viss notiek, visi trenējas. Liekas, ka varētu jau sākt spēlēt, bet mazliet vēl jāpaciešas. Starpsezona sanākusi ļoti gara. Man iepriekšējā sezona beidzās jau aprīlī," teica Blūms. 

"Ir nokomplektēts pietiekami labs sastāvs, ņemot vērā to, kādi mums šobrīd ir finanšu līdzekļi. Varbūt pat esam izspieduši maksimumu. Tomēr gribētos, lai būtu labāk," atzina basketbolists.

"Latvijas basketbola klubiem tagad klājas grūti ar finansēm. Spēlētājiem paliek divus, trīs mēnešus parādā, knapi var savilkt kopā galus. Arī lielajiem klubiem nav viegli. Ir visiem kopā jāpaceļ līmenis. Bez pāris entuziastiem mums vietējās līgas nebūtu," sacīja Blūms.

Pēdējos gados rīdzinieku klubs starptautiskajā arēnā startēja VTB Vienotajā līgā, taču šosezon "VEF Rīga" komanda pirmo reizi spēlēs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā. 

"Ja gribējām palikt VTB Vienotajā līgā, tad budžetam bija jāpaliek iepriekšējā līmenī. Tā kā tas ir mazāks, tad jāspēlē Čempionu līgā, kas ir pietiekami prestižs turnīrs. Mums grupā būs ļoti stipri pretinieki," uzskata Blūms.

Čempionu līgas pamatturnīrā "VEF Rīga" spēlēs C apakšgrupā, kur pretī stāsies Bambergas "Brose" (Vācija), Tenerifes "Iberostar" (Spānija), "Gaziantep" (Turcija), "Peristeri" (Grieķija), Nimburkas ČEZ (Čehija) un vēl divas komandas, kas pārvarēs kvalifikāciju.

"Domāju, ka arī skatītājiem būs interesanti redzēt komandas no Eiropas. Arī pašiem būs interesanti, it sevišķi man personīgi, jo nekad neesmu spēlējis Čempionu līgā. Cerams, ka būs vairāk cilvēku tribīnēs un turnīrs mums būs sekmīgs," pauda Blūms.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu