Avoti: Tramps nedēļu pirms telefonsarunas ar Zelenski licis apturēt palīdzību Ukrainai (2)

TVNET/LETA/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps licis Baltā nama administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājam Mikam Malveinijam apturēt vairāku simtu miljonu dolāru vērtas militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai aptuveni nedēļu pirms telefonsarunas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, kurā Tramps uzstājīgi aicināja Ukrainu veikt izmeklēšanu saistībā ar bijušā ASV viceprezidenta Džo Baidena dēlu Hanteru Baidenu, pirmdien apliecināja divas augsta ranga administrācijas amatpersonas.

Tramps galvenokārt esot bijis satraukts par "korupciju" Ukrainā un to, lai Eiropa uzņemas lielāku finansiālo atbildību centienos atbalstīt Ukrainas aizsardzības spējas, sacīja viena no amatpersonām.

Līdz šim nav saņemti nekādi pierādījumi, ka Džo un Hanters Baideni būtu iesaistīti kādās nelikumībās.

Baidens pašlaik ir reālākais Trampa sāncensis 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanu cīņā.

Laikraksts "The Washington Post" pirmais ziņoja par to, ka Tramps licis apturēt 400 miljonu dolāru piešķiršanu militārai palīdzībai Ukrainai.

Vadības un budžeta biroja amatpersonas jūlija vidū starpresoru sanāksmē nodevušas Trampa prasību Pentagonam un Valsts departamentam, vēsta laikraksts, atsaucoties uz trim augsta ranga administrācijas amatpersonām, kas ir pazīstamas ar šo situāciju.

Administrācijas amatpersonām teikts skaidrot likumdevējiem, ka palīdzības aizkavēšana ir "starpresoru procesa" rezultāts, tuvākas detaļas nesniedzot.

Ziņas par Trampa rīkojumu apturēt palīdzību Ukrainai pirms 25.jūlija telefonsarunas var raisīt jautājumus un pieņēmumus par prezidenta motīviem.

Pastiprinoties ažiotāžai ap šo situāciju, Kongresa demokrātu vidū aktivizējušās runas par iespējamo Trampa impīčmentu.

Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi, kas nedēļās nogalē lietā lika asāku retoriku, joprojām nav izteikusies par impīčmenta procedūru, tomēr ir norādījusi, ka durvis ir atvērtas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu