Saeimas Izglītības komisija pārmet Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājam vīzijas trūkumu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra
Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra Foto: Edijs Pālens LETA

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti šodienas sēdē pārmeta Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājam (AIP) Jānim Vētram vīzijas trūkumu.

Otrdienas sēdē Vētram bija jāiepazīstina politiķus ar AIP īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem Augstskolu likumā noteikto uzdevumu izpildē, tomēr priekšsēdētājs uzsvēra vien padomes paveikto, ne plānoto.

Viņš vairākkārtīgi akcentēja finansējuma trūkumu un to, ka tas "ārkārtīgi traucē ieviest plānveidīgas pārmaiņas izglītībā, jo nav finansējuma pētniecībai un bez tā nav iespējams virzīties uz attīstību". "Šī publiskā finansējuma neesamība akadēmiskajā vidē ir vislielākā darbības neveiksme, kuru padome kaut kā cenšas pārvarēt, bet līdz šim tas nav izdevies," pauda Vētra.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) pauda neapmierinātību par padomes priekšsēdētāja nepilnīgu prezentāciju un sacīja, ka sagaida no padomes "nevis aicinājumu iedot vairāk naudas un tad būs notikumi, bet scenārijus, ko ar to naudu darīs, lai būtu rezultāts".

Arī deputāts Jānis Vucāns (ZZS) norādīja, ka padomes priekšsēdētājam bija jāparāda, kāda ir padomes stratēģija un nākotnes vīzija, kurā būtu iekļauts laika rāmis, iepriekš paveiktais un iespējas uzlabojumiem.

Tāpat viņš pauda, ka AIP līdzīgām padomēm būtu jābūt visos izglītības līmeņos. "Izglītības un zinātnes ministrijai ir sakrautas tekošās lietas un stratēģiskais redzējums pazūd, bet to kompensē šādas padomes," izteicās Vucāns.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu