Krimināldrāmas "1906" aizkadrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Krimināldrāma “1906”
Krimināldrāma “1906” Foto: kadrs no filmas

TVNET sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju aicina ielūkoties Latvijas simtgades filmu projekta noslēdzošās filmas "1906" aizkadru video stāstā. Filma pirmizrādi uz lielajiem ekrāniem piedzīvoja šajā pavasarī un šoruden tā pieejama arī LMT mājas viedtelevīzijas skatītājiem.

"1906" režisors Gatis Šmits skatītājiem atklās, kādēļ ir svarīgi atjaunot dialogu par 1905. gada revolūcijas lomu mūsu valsts veidošanās procesā un runāt arī par revolūcijas romantiku. Filmas radošā komanda uz smagajiem notikumiem raudzījusies ar gaišu skatu un vienlaikus arī parādījusi Rīgu tās attīstības spēcīgākajā momentā, kad pārapdzīvotība, industriālā attīstība un kultūras dzīve bija īpaši intensīva.

Lielu pienesumu filmas scenārijam devuši aktieri, veidojot dzīvus dialogus filmēšanas procesā. Mārtiņš Kalita, Pelēkā lomas atveidotājs aizkadru video stāstīs par savu saistību ar tēlu, vācu valodas vārdiem bagāto leksiku, kas pielipusi arī aiz kadra un "dzīvo ātri, mirsti jauns" pārliecību. Inese Pudža, kura filmā tēlo Pelēkā mīļoto sievieti Violetu, skatītājiem atklās, kura filmēšanas aina bijusi tā grūtākā.

Tāpat skatītājiem būs iespēja ielūkoties video efektu meistara Stefana Stradellas, kurš veidojis video efektus arī tādām filmām kā "Prometejs" (Prometheus), "Spiegu bērni" ("Spy Kids") un "Cīņas māksla" ("The Art of War"), maģisko instrumentu krājumā.

Filmas notikumi risinās 1906. gada novembrī, kad Rīgas Sociāldemokrātu kaujinieks Pelēkais iepazīstas ar dzejnieci Violetu, kura cenšas iekarot vietu pilsētas literātu sabiedrībā. Abus pamazām saista romantiskas jūtas. Vienlaikus Pelēkais kopā ar saviem biedriem Svilpi, Oratoru, Baronu un Džentelmeni organizē pārdrošu uzbrukumu rūpnīcas kasei, lai iegūtu naudu bruņotas cīņas turpināšanai. Uzbrukums neizdodas kā plānots, un Pelēkajam ir nepieciešama Violetas palīdzība. Atšķirīgu motīvu vadīti, abi iesaistās romantiskā un nāvīgā afērā. 

"1906" aizkadru video stāsts un citu Latvijas 100 gades filmu aizkadri skatāmi arī LMT mājas viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu