"Emmy" balvu ceremonijā īpaši veiksmīgs vakars HBO seriāliem un filmām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pīters Dinklāžs par Tairona Lanistera lomu saņēmis labākā otrā plāna aktiera balvu
Pīters Dinklāžs par Tairona Lanistera lomu saņēmis labākā otrā plāna aktiera balvu Foto: AP/REUTERS/Scanpix, AFP/EPA/LETA

Jau ziņots, ka septiņdesmit pirmo reizi pasniegtas televīzijas izcilības balvas "Emmy", un šogad par neapšaubāmu līderi kļuvis izklaides satura milzis HBO, kura filmas un seriālus Latvijā demonstrē LMT mājas viedtelevīzija.

Episkais fantāzijas seriāls "Troņu spēle" ("Game of Thrones") atzīts par labāko drāmas seriālu, savukārt viens no tā iemīļotākajiem aktieriem Pīters Dinklāžs par Tairona Lanistera lomu saņēmis labākā otrā plāna aktiera balvu, kopumā "Troņu spēle" tikusi pie 12 balvām.

Stindzinoši precīzais un vēsturi dokumentējošais miniseriāls "Černobiļa" ("Chernobyl") saņēmis desmit balvas, tostarp kā labākais miniseriāls un vēl virkni citu, savukārt Džona Olivera sarunu šovs (Last week tonight with John Oliver) – četrus apbalvojumus. Skandalozā filma par Maiklu Džeksonu "Atstājot Nekurzemi" ("Leaving Neverland") atzīta par labāko dokumentālo filmu. Kopumā HBO radītais saturs saņēmis 34 prestižās "Emmy balvas".

Foto: Losandželosā pasniegtas "Emmy" balvas.

“Televīzijas saturs pēdējo gadu laikā ir kļuvis par nopietnu konkurentu kinematogrāfam, un izklaides satura kanāls HBO ir flagmanis kvalitatīva satura veidošanā.

HBO veidotie seriāli sava vērienīguma un kvalitātes ziņā neatpaliek no lielbudžeta Holivudas produktiem, un reizēm tos pat pārspēj.

Ne velti arī LMT mājas viedtelevīzija kā HBO partneris Latvijā nereti jaunāko seriālu pirmizrādes piedāvā uz lielajiem ekrāniem. Esmu gandarīta, ka saviem skatītājiem viedtelevīzija piedāvā izklaides saturu, ko novērtējuši televīzijas industrijas profesionāļi. Arī šajā rudenī HBO pārsteigs un sajūsminās –  jau 3. oktobrī pirmizrādi piedzīvos vēsturiskais seriāls "Katrīna Lielā" (Catherine the Great) ar Helēnu Mirenu titullomā, kur vairākas ainas filmētas Latvijā. Pavisam drīz viedtelevīzija demonstrēs fantāzijas seriālu "Tumšās matērijas" (His Dark Materials), kas tapis pēc bērnu un pieaugušo iemīļotās rakstnieka Filipa Pulmana triloģijas ar tādu pašu nosaukumu, kā arī pēc kulta komiksa "Sargi" (Watchmen) motīviem veidotu seriālu par supervaroņu tumšo pusi,” stāsta LMT mājas viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

HBO pēdējo gadu laikā ir bijis viens no "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijas līderiem, un arī šogad jau tika prognozēts HBO triumfs  rekordlielā nomināciju skaita dēļ – HBO veidotie seriāli, filmas un šovi bija nominēti 137 kategorijās. Ceturtā daļa nomināciju ir vainagojusies ar panākumiem trīsdesmit četru zelta statuešu formātā, kas papildinās jau tā vērā iespaidīgo HBO saņemto balvu klāstu.

Aktrise Emīlija Klārka
Aktrise Emīlija Klārka Foto: Reuters/ScanPix

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu