Esošajiem un bijušajiem Volkswagen vadītājiem izvirza apsūdzības tirgus manipulēšanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Hanss Dīters Pečs, Martins Vinterkorns un Herberts Dīss
Hanss Dīters Pečs, Martins Vinterkorns un Herberts Dīss Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka autobūves giganta "Volkswagen" vadītājam Herbertam Dīsam, bijušajam vadītājam Martinam Vinterkornam un uzraudzības padomes vadītājam Hansam Dīteram Pečam izvirzījusi apsūdzības tirgus manipulēšanā saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu.

"Šīs trīs personas tiek apsūdzētas par apzināti novēlotu kapitāla tirgu informēšanu par ievērojamām maksājumu saistībām vairāku miljardu eiro apmērā, kas radušās saistībā ar tā dēvēto dīzeļgeitas skandālu, tādējādi pretlikumīgi ietekmējot akcijas cenu," norāda Braunšveigas prokuratūra.

Dīss, Vinterkorns un Pečs, kuri 2015.gadā atradās "Volkswagen" padomē, nav informējuši investorus par manipulācijām ar automobiļu kaitīgajiem izmešiem, līdzko viņi par tām bija uzzinājuši, kā arī vērienīgajiem finanšu riskiem, skaidro prokuratūra.

Kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūras skandāla dēļ būtiski kritās "Volkswagen" akcijas cena. Investori iesnieguši tiesā kolektīvo prasību, vēloties panākt, lai viņiem tiktu atlīdzināti zaudējumi deviņu miljardu eiro apmēra.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, atzīstot, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu rādītāju falsificēšanas programmatūra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu