Siguldas dome sāk izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanas ārkārtas iepirkuma procedūru, aicinot ierosinājumus izteikt arī vecākiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērni. Ilustratīvs foto
Bērni. Ilustratīvs foto Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Siguldas novada pašvaldība sākusi ārkārtas iepirkuma procedūru jauna ēdinātāja atrašanai pašvaldības izglītības iestādēs un aicina arī vecākus izteikt ierosinājumus un iespējamos pretendentus, informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane.

Viņa sacīja, ka Siguldas novada pašvaldība ir paziņojusi ēdināšanas uzņēmumam SIA "Baltic Restaurants Latvia" par līguma laušanu un ir sākta normatīvajos aktos noteiktā procedūra līguma izbeigšanai. 

Tā kā pašvaldība jau iepriekš konsultējusies ar bērnudārzu un skolu audzēkņu vecākiem par ēdināšanas iepirkumu nosacījumiem, un, ņemot vērā to, ka nepieciešams izsludināt ārkārtas iepirkumu pēc iespējas īsākā laikā, atbildīgie speciālisti aicina līdz trešdienas, 25.septembra, plkst.17 vecākus izteikt priekšlikumus ēdināšanas pakalpojuma nosacījumiem un iespējamos pretendentus, nosūtot tos uz e-pasta adresi "iepirkumi.edinasana@sigulda.lv", stāstīja Brikmane.

Viņa skaidroja, ka ārkārtas iepirkuma procedūra nozīmē, ka pašvaldība veic sarunu procedūru, katrā iepirkuma daļā uzaicinot vismaz trīs pretendentus. Pašvaldības speciālisti veic izpēti, kādi ēdināšanas uzņēmumi sniedz pakalpojumus Pierīgas un Siguldas reģiona izglītības iestādēs, pētot ēdienkaršu piedāvājumu, vecāku atsauksmes, iespējamo uzņēmumu kapacitāti un reputāciju, sacīja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldība plāno pirmsskolas izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu dalīt četrās daļās jeb lotēs, kas nozīmē, ka ēdināšanas uzņēmums, izvērtējot savu kapacitāti, varēs pieteikties gan vienas iestādes, gan visu iestāžu ēdināšanas pakalpojuma sniegšanai. Savukārt vispārizglītojošo skolu ēdināšanas iepirkumu plānots dalīt trīs daļās.

Iepirkuma nolikuma projektā noteikts, ka ēdināšanas pakalpojumu izmaksas pirmsskolas izglītības iestādēs par trīsreizēju ēdināšanu nedrīkst pārsniegt līdzšinējo summu trīs eiro apmērā, bet skolās - 1,55 eiro par kompleksajām pusdienām. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Prasības zaļajam publiskajam iepirkumam un to piemērošanas kārtība" izglītības iestāžu ēdināšanas pakalpojuma iepirkumam tiek piemērotas zaļā iepirkuma prasības, kas nozīmē, ka tiek iekļauti pārtikas produktu kvalitātes, piegādes attāluma un citi kritēriji, skaidroja pašvaldībā.

Brikmane stāstīja, ka, tāpat kā līdz šim, par uzvarētāju katrā no iepirkuma daļām tiks noteikts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, 60 punktus no 100 piešķirot ēdienkaršu kvalitātei, atbilstībai uztura normām un pārtikas produktu kvalitātei, savukārt cenai, produktu kvalitātei un piegādes veidam piešķirot attiecīgi 12, 18 un desmit punktus.

Ēdināšanas pakalpojuma līgumā ir plānots iestrādāt jaunu prasību, ka pašvaldība ir tiesīga veikt no valsts institūcijām neatkarīgas analīzes, lai regulāri pārbaudītu, vai nomā nodotajās telpās ir atbilstoša higiēna.

Atsaucoties uz jau saņemto vecāku ierosinājumu, ka pašvaldībai jānodrošina pavāru darbība un pašai jāveic ēdināšanas pakalpojumi visās izglītības iestādēs Siguldas novadā, Siguldas novada pašvaldība skaidro, ka pašvaldība nav tiesīga sniegt pakalpojumus tajās situācijās, kurās uzņēmējs spēj nodrošināt pakalpojumu.

TVNET jau ziņoja, ka, kamēr tiek veikta iepirkuma procedūra, pašvaldība ir vienojusies ar "Baltic Restaurants Latvia", ka līdz līgumu noslēgšanai ar jauniem ēdinātājiem, uzņēmējs turpinās izglītības iestāžu audzēkņu un skolēnu ēdināšanu, un pašvaldība lūgusi Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) veikt pastiprinātu uzraudzību ēdināšanas bloka higiēnai un ēdiena kvalitātes nodrošināšanai.

Līgumu par ēdināšanu visos Siguldas pilsētas bērnudārzos lauž, pamatojoties uz PVD atkārtoto pārbaužu rezultātiem, kā arī darbinieku personīgās higiēnas pārkāpumiem, kas iespējams ir par iemeslu, ka ar dažādām zarnu infekcijas slimībām šomēnes saslima 46 Siguldas iedzīvotāji, tostarp 39 bērni. Savukārt no līguma par četru novada skolu ēdināšanu uzņēmums paziņojis, ka atkāpsies pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu