Latvija vēlas noslēgt konvenciju ar Kolumbiju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: EPA/Scanpix

Latvija vēlas noslēgt konvenciju ar Kolumbiju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, izriet no Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) paustā Kolumbijas ārlietu ministram Karlosam Holmesam Truhiljo.

Kā informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM), Rinkēvičs ar Holmesu otrdien tikās Ņujorkā notiekošās ANO Ģenerālās asamblejas 74.sesijas laikā, lai pārrunātu abu valstu divpusējās attiecības, sadarbību starptautiskajās organizācijās un starptautisko attiecību aktuālos jautājumus, īpaši situāciju Venecuēlā.

Rinkēvičs pauda gandarījumu par līdzšinējo abu valstu attiecību dinamiku un aktīvo dialogu, jo īpaši 2017. un 2018.gadā, ko Latvijas puse vēlētos turpināt. Ministrs ierosināja nākamās politiskās konsultācijas noturēt Bogotā 2020.gada pirmajā pusē un ielūdza Kolumbijas ārlietu ministru vizītē uz Latviju 2020.gadā, aģentūru LETA informēja ĀM.

"Latvija kā potenciālās jomas tālākai sadarbībai saredz ekonomisko sadarbību, īpaši tirdzniecības un tūrisma, izglītības, zinātnes un inovācijas jomās. Lai veicinātu savstarpēju uzņēmējdarbību, Latvija ir ieinteresēta noslēgt konvenciju ar Kolumbiju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu. Tāpat esam ieinteresēti turpināt sarunas par starpvaldību līgumu sadarbībai izglītībā," pauda Rinkēvičs.

Kā ziņots, Rinkēvičs šonedēļ uzturas darba vizītē Ņujorkā, kur piedalās arī ANO Ģenerālās asamblejas sesijas augsta līmeņa pasākumos, tajā skaitā mediju brīvībai un transatlantisko attiecību stiprināšanai veltītās norisēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu