Polijas prezidents ANO brīdina nesadarboties ar agresorvalstīm (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Polijas prezidents Andžejs Duda
Polijas prezidents Andžejs Duda Foto: AFP/SCANPIX

Polijas prezidents Andžejs Duda otrdien savā runā ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā brīdināja nesadarboties ar agresorvalstīm un neatkārtot kļūdas, kas noveda pie Otrā pasaules kara.

Neraugoties uz Otrā pasaules kara nežēlīgo mācību un kopš tā panākto progresu, pasaule vēl arvien pieredz etnisko tīrīšanu un genocīdu, un valstu robežas vēl arvien tiek mainītas ar spēku, sacīja Duda.

Lai gan prezidents nenosauca vārdā Krieviju, viņš sacīja, ka Polija atbalsta Ukrainas un Gruzijas teritoriālo integritāti.

Krievija 2014.gadā anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, atriebjoties par prokrieviskā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gāšanu.

Maskava arī atbalsta prokrieviskos separātistus Ukrainas austrumos un faktiski kontrolē Gruzijas separātiskos reģionus Abhāziju un Dienvidosetiju. Krievijas mediji pirmdien vēstīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsolījis finansējumu, lai militāri stiprinātu Abhāziju.

Polijas prezidents brīdināja no "bīstamām ilūzijām par miera noslēgšanu ar agresoru uz citu rēķina" vai ekonomiska labuma gūšanai.

Kad tiek pārkāpti starptautisko tiesību noteikumi, tas nedrīkst notikt bez sekām, piebilda Duda. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu