LTV pirmsvēlēšanu "Izlaušanās spēle "Latvija"" saņēmusi Eiropas līmeņa apbalvojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Latvijas Televīzijas (LTV) pirmsvēlēšanu raidījums "Izlaušanās spēle "Latvija"" uzvarējusi Eiropas raidorganizāciju apvienības (EBU) Radošuma forumā, informēja sabiedriskajā medijā.

Pērn, gatavojoties Saeimas vēlēšanām, LTV Ziņu dienesta raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda radīja pārbaudījumu partiju līderiem - "Izlaušanās spēle "Latvija"". Projektā partiju līderiem bija jāpierāda, ka viņi spēj darboties komandā, lai atrisinātu āķīgus uzdevumus. EBU Radošuma forumā, kas notika otrdien, 24.septembrī, Romā, LTV prezentētā izlaušanās spēle ieguva lielāko dalībnieku atbalstu un kļuva par šā gada uzvarētāju.

Otro un trešo vietu ieguva Norvēģijas sabiedriskā televīzija (NRK) - otrajā vietā ierindojās projekts "Top 10" - izklaidējošs vakara šova formāts visai ģimenei, kurā slavenībām jāieskatās populārās mūzikas nesenajā vēsturē, un, veicot dažādus uzdevumus, jāmēģina noskaidrot kāda konkrēta gada populārāko dziesmu tops, savukārt trešo vietu ieguva izglītojoši izklaidējošs projekts "Ridiculously smart", kurā sadarbojas zinātnieki un komiķi.

Eiropas sabiedrisko televīziju pārstāvji prezentēja kopumā 18 jaunus formātus. Uzvarētājus noteica anonīms foruma dalībnieku un viesu balsojums - tajā piedalījās ne vien pārējo 17 formātu veidotāji un citi EBU dalīborganizāciju pārstāvji, bet arī EBU Formātu grupas vadība un satura izplatītāji, kas sadarbojas ar pasaules lielākajām raidorganizācijām.

Iepriekš projekts "Izlaušanās spēle "Latvija"" tika atzīts par 2018.gada labāko satura debiju LTV darbinieku balsojumā, kā arī saņēma Latvijas Žurnālistu asociācijas specbalvu.

EBU radošuma foruma skatēs ik gadu aicināti piedalīties ne vien Eiropas, bet arī citu valstu sabiedrisko mediju satura oriģinālformāti, kas pārsteidz, izaicina un ļauj uz ikdienišķām lietām palūkoties no cita skatupunkta. Tā ir iespēja uzzināt par jauniem televīzijas formātiem un veicināt radošumu sabiedrisko mediju satura veidošanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu