Mēs esam mainījušies un šāda ceļa šeit vairs nav jeb FID komentē Džuliāni apsūdzības Latvijai (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Lai arī prezidenta vēlēšanas ASV ir nākamgad, priekšvēlēšanu kampaņa jau ir uzņēmusi apgriezienus. Tā, piemēram, bijušais Ņujorkas mērs un tagadējais prezidenta Donalda Trampa advokāts Rūdijs Džuliāni ir pieminējis Latviju, apsūdzot bijušo ASV viceprezidentu un iespējamo Trampa sāncensi Džo Baidenu un viņa dēlu Hanteru iespējamā korupcijā. Latvijā apsūdzības noliedz, vēsta LNT ziņas.

Sociālajā tīklā “Twitter” Džuliāni deva mājienu, ka Ukrainas naftas kompānija “Burisma Holdings", kur strādāja H. Baidens, atmazgājusi trīs miljonus ASV dolāru, pārskaitot šo naudu no Ukrainas uz Latviju, no turienes – uz Kipru, un pēc tam – uz ASV.

"Šodien tas ir atmazgāts 3 miljonu dolāru maksājums – netīru zināšanu un nolūka klasisks pierādījums, ko no jums slēpa Purva Mediji. Ukraina-Latvija-Kipra-ASV ir ierasts maršruts naudas atmazgāšanai. Obamas ASV vēstniecība pateica Kipras bankai, lai tā neizpauž [maksājuma] Baidenam apjomu. [Tas] smird!" tvītoja Džuliāni.

Latvijas Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa šādas apsūdzības kategoriski noliedz, norādot, ka šāda informācija par Latviju nav patiesa.

“Pēdējo gadu laikā mēs esam veikuši nopietnas, radikālas izmaiņas šajā jomā. Mēs vēlētos, lai ik viens, kurš politisku cīņu gaisotnē izsaka kādus komentārus, izvēlētos pareizo formu un runātu par to pagātnes formā, nevis kā par tagadni.

Mēs esam mainījušies, un šādu ceļu šeit vairs nav!” sacīja Znotiņa.

Informāciju par Džuliani minētajiem trīs miljoniem dolāru nekomentē ne Znotiņa, ne arī Finanšu un Kapitāla tirgus komisijas pārstāvji norādot, ka tās nav tiesīgas komentēt atsevišķu darījumu uzraudzības pasākumus un tajos konstatēto. Znotiņa gan uzsvēra, ka Džuliāni sacītais tiks pārbaudīts.

“Ja mūsu rīcībā arī būtu šāda informācija, mēs tāpat nevarētu par to izteikt nekādus komentārus. Laika periods nav konkretizēts, un mums būtu nepieciešamas vairāk detaļas, lai pateiktu, vai Džuliāni apgalvojumi atbilst patiesībai,” sacīja Znotiņa.

Džuliāni nāca klajā ar šīm apsūdzībām laikā, kad demokrātu politiķi aicina Trampa administrāciju publiskot kāda trauksmes cēlāja sūdzību, ka Tramps esot mēģinājis pārliecināt Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski veikt izmeklēšanu saistībā ar Hanteru Baidenu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu