Skride atzīst uzlabojumus Stradiņa slimnīcā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Jūnija vidū Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes izvērtēšanu prasījušais Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP), kurš ir arī Stradiņa slimnīcas ārsts, tagad atzīst uzlabojumus iestādes darbā, liecina politiķa paustais otrdien komisijas sēdē.

Komisijas vadītājs pēc Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājas Ilzes Kreicbergas sniegtās informācijas par slimnīcā divu gadu laikā paveikto uzdeva vairākus specifiskus jautājumus par problēmām, kas, viņaprāt, vērojamas Stradiņa slimnīcā.

Skride uzsvēra vēl vienas ķīmijterapijas māsas nepieciešamību, atsevišķu speciālistu trūkumu un norādīja uz citām problēmām, brīžiem runājot arī augstos toņos.

Sēdes beigās gan politiķis norādīja, ka uzlabojumi slimnīcas darbā ir vērojami, vienlaikus viņš norādīja, ka jāvirzās uz priekšu, atzīstot esošās problēmas.

Kā ziņots, jūnija vidū Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē deputāti vienojās aicināt Veselības ministriju (VM) izvērtēt Stradiņa slimnīcas valdes darbību, pēc slēgtas sēdes žurnālistiem sacīja komisijas priekšsēdētājs Skride.

Pēc viņa tolaik paustā, bažas par valdes spēju pildīt savus pienākumus saistītas ar slimnīcas darba organizāciju, proti, pacienti, kuriem palīdzība bijusi nepieciešama akūti, bijuši spiesti gaidīt plānveida operāciju rindā.

Skride norādīja, ka viņa kompetencē nav noteikt, vai būtu jāatstādina valde vai tās priekšsēdētāja Kreicberga, jo valdes darbību jāizvērtē, kā arī lēmumus jāpieņem atbildīgajai ministrijai.

Tikmēr Kreicberga žurnālistiem toreiz norādīja, ka nepiekrīt izvirzītajiem pārmetumiem. Viņa piebilda, ka slimnīcas valde uz sēdi tika aicināta nesagatavota, jo tā neesot zinājusi, par ko sēdē tikšot runāts. "Manuprāt, šāda Saeimas komisijas darba forma tiesiskā valstī īsti nav iespējama," sacīja Kreicberga.

Viņa uzskata, ka slimnīcas valde strādā labi un nav pamata tai izteikt neuzticību, turklāt arī no VM neesot izskanējuši pārmetumi par tās darbību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu