Par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu aizturēts meklēšanā izsludināts vīrietis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Sestdien, 21. septembrī, Valsts policijas Siguldas iecirknī tika saņemts iesniegums par svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu. 

Proti, todien kāda sieviete pēc darbību veikšanas ar bezkontakta maksājumu karti bankomātā Siguldā, bija to aizmirsusi paņemt. Kad cietusī aizbraukusi uz mājām un sapratusi, ka karti aizmirsusi, viņa iegājusi internetbankā, lai apskatītos tās statusu, taču konstatējusi, ka pēc tās aizmiršanas ar to ir veikti vairāki maksājumi veikalos Siguldā un Inčukalna novada Inčukalna pagasta Gaujā. Izrādījās, ka nezināma persona bija izmantojusi kredītkarti, lai iegādātos alkoholu un pārtikas produktus.

Saņemot informāciju par notikušo Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti ieradās Gaujā, kur bija veikts pēdējais maksājums ar šo kredītkarti. Veicot izmeklēšanas darbības, policisti jau iesnieguma saņemšanas dienā ieguva informāciju, ka ar šo karti norēķinājies 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš dzīvo vienā no Gaujas privātmājām. Šajā pašā dienā Siguldas iecirkņa policisti aizdomās turēto vīrieti aizturēja. Tobrīd viņš atradās acīmredzamā alkohola reibumā.

Jāpiemin, ka aizturētā vīrieša dzīvesvietā tika atrastas vēl divas svešām personām piederošas kredītkartes. Šobrīd policija skaidro, kur viņš šīs kredītkartes ieguvis un vai arī ar tām veiktas nelikumīgas darbības. Savukārt jau minētās sievietes kredītkarti viņš bija saplēsis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 193. panta otrās daļas – par sveša maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka šo vīrieti par mantiskiem noziegumiem meklēšanā jau iepriekš bija izsludinājis Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknis, viņam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu