Biedrība aicina noteikt pienākumu darba devējam atbildēt uz darba meklētāja pieteikumu vakancei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Datora klaviatūra.
Datora klaviatūra. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas bezdarbnieku un darba meklētāju interešu aizstāvības biedrība rosina iestrādāt Darba likumā normu, paredzot pienākumu darba devējam atbildēt cilvēkam, kas piesakās kādai vakancei, informēja biedrības pārstāve Ruta Zanda Berkmane.

Labklājības ministrijai (LM) nosūtītajā iesniegumā biedrība atgādina par savu pērn decembrī sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" ievietoto iniciatīvu "Par atgriezenisko saiti, piesakoties darbā". 

Biedrība savā pērnā gada iniciatīvā vēsta, ka Latvijā darba meklētāji bieži saskaras ar situāciju, kad, piesakoties kādai vakancei, nesaņem atgriezenisko saiti no potenciālā darba devēja. Iniciatīvā uzsvērts, ka labi personāla speciālisti, gan privātajā, gan valsts sektorā cenšas dot atgriezenisko saiti un atbild visiem kandidātiem, kas pieteikušies uz kādu vakanci, tomēr ļoti daudzi to nedarot.

Kā norāda iniciatīvas autori, tas radot situāciju, ka potenciālais darba ņēmējs, iespējams, nepiesakās citai vakancei, jo gluži vienkārši gaida atbildi no darbavietas kur pieteicis savu kandidatūru.

Biedrība uzskata šādu situāciju par neētisku no darba devēju puses un iestājas par to, ka Darba likumā jānosaka - ikvienam darba devējam ir obligāts pienākums sniegt atgriezenisko saiti personai, kura pieteikusies vakancei.

Biedrība lūdz LM izskatīt iespēju nākotnē attiecīgi mainīt vai papildināt Darba likumu un nepieciešamības gadījumā arī citus normatīvos aktus.

Patlaban par iniciatīvu ir parakstījušies 785 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu