Tallinas pašvaldības policijai raizes sagādā viesstrādnieki no Ukrainas (1)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Postimees

Tallinas pašvaldības policija atzinusi, ka pilsētā aizvien vairāk raižu sagādā viesstrādnieki no Ukrainas, kuri sabiedriskajā transportā nereti brauc bez biļetes un dokumentiem, cenšas nelegāli piedāvāt taksometru pakalpojumus un prombraucot pamet ielu malās vecas automašīnas, kuras iegādājušies kā pagaidu pārvietošanās līdzekli. 

Sabiedriskā transporta biļešu kontrolieri sūdzas, ka krasi pieaudzis ārvalstu izcelsmes bezbiļetnieku skaits un lielākā daļa no viņiem esot būvstrādnieki no Ukrainas, turklāt daudzi no šiem "zaķiem" nenēsā līdzi personas dokumentus, tādēļ kontrolieriem, kuriem obligāti jānosaka bezbiļetnieka identitāte, nākas ilgu laiku gaidīt, kamēr kāds aizturētā paziņa atgādā dokumentus no viņa apmešanās vietas. Tam tiek patērēts ļoti daudz laika, tādējādi kontrolieru darba ritms tiek nopietni traucēts, norāda policija.

Biļešu pārbaudes laikā ne vienreiz vien arī atklājies, ka ārvalstniekam beidzies vīzas vai darba atļaujas termiņš vai ka viņš Igaunijā vispār uzturas un strādā nelegāli.

Pašvaldības policijas darbinieki saskaras arī ar Ukrainas pilsoņiem, kuri bez darba atļaujas piedāvā taksometru pakalpojumus, galvenokārt ar mobilo lietotņu, visbiežāk "Yandex Taxi" starpniecību, lai gan nevar uzrādīt licences kartīti un automašīnai nav veikta tehniskā apskate.

Policijas inspektori Tallinas ielās aizvien biežāk atrod pamestas automašīnas avārijas stāvoklī, kuras piederējušas no Igaunijas jau aizbraukušiem Ukrainas pilsoņiem.

"Shēma ir vienkārša - par lētu naudu nopērk vecu graustu un brauc, kamēr mašīna turas vai kamēr beidzas darbs. Tad atgriežas mājās, bet automobili pamet ielas malā," norāda policija.

Šādas automašīnas ar izsistiem logiem piesaista bezpajumtniekus un narkomānus, tiek piemestas ar atkritumiem un galu galā var aizdegties. Visbiežāk tādas atrodamas Tallinas guļamrajonos, kur ārvalstu viesstrādnieki īrē dzīvokļus. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu