Glābēji palīdzējuši izkļūt no mežiem vairākiem rudens velšu vācējiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) trešdien saņēma trīs izsaukumus, lūdzot sniegt palīdzību cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežos.

Kā informēja VUGD, vakar ap plkst.13.30 tika saņemts izsaukums uz Bolderāju Rīgā, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā un jau piecas stundas saviem spēkiem netika laukā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus, glābēji norādīja pareizo virzienu izkļūšanai no meža.

Vēlāk ap plkst.19 tika saņemts izsaukums uz Garkalni, kur cilvēks bija mežā sēņojis un apmaldījies. Arī tur glābēji izmantoja ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un sadarbībā ar pašvaldības policiju pārbaudīja apkārtni, līdz policisti cilvēku atrada.

Savukārt īsi pirms plkst.22 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Sventes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas un gaismas signālus un uzturot telefona sakarus ar iedzīvotāju, līdz telefons izslēdzās, glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem centās atrast apmaldījušos cilvēku. Pirms pusnakts tika saņemta ziņa, ka cilvēks ir saviem spēkiem ticis laukā no meža un devies mājup.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. "Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, tad nekavējoties zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus - kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi uzturaties mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai kam esat pagājis garām," aicina dienests.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu