Klubā "La Rocca" top operetes stāsts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Entuziastu grupa šobrīd uzsākusi darbu pie filmas “Operetes sargs” veidošanas, kas iecerēts kā mākslinieciski izklaidējošs, izglītojošs un dokumentāls stāsts par opereti kādreiz un tagad. Ņemot vērā, ka nākamgad būs pagājuši jau 25 gadi, kopš Valsts Rīgas Operetes teātris tika slēgts, šis ir nozīmīgs un emocionāli būtisks mirklis, kad fiksēt atmiņu stāstus un vēstures liecības, kā arī dokumentēt operetes žanru mūsdienās.

Nodibinājuma “Latvijas Operetes fonds” valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska filmas tapšanu novērtē kā apsveicamu iniciatīvu, kas arī aktualizēs jautājumu par Operetes un muzikālā teātra vietu Latvijas kultūras telpā, kas visos laikos ir ticis finansiāli atbalstīts no valsts puses. Patlaban, atjaunojot teātri, tas, veicot valstiski nozīmīgu funkciju, spējis pastāvēt, tikai pateicoties privātai iniciatīvai, ziedojumiem un nelieliem finanšu piešķīrumiem dažādos projektu konkursos. Septiņu gadu laikā jaunā solistu un mūziķu paaudze daudzos operešu uzvedumos un muzikālajās izrādēs spējusi demonstrēt augsti profesionālu sniegumu.

26. septembrī notika pirmās inscenētās ainas filmēšana ļoti zīmīgā vietā – klubā “La Rocca”, kur iepriekš gadu desmitu garumā atradās Valsts Rīgas Operetes teātris, kas daudziem joprojām ir spilgtā atmiņā ar tautā mīlētām operetēm un plašu muzikāla teātra repertuāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu