Nedēļās nogalē Sočos uz starta izies uzreiz divi Šūmaheri

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvids Šūmahers
Dāvids Šūmahers Foto: www.f3regional.com

Šajā nedēļas nogalē Sočos, Krievijā norisināsies Formula 1 pasaules čempionāta 16.posms un tā būs pirmā reizes, kad karaliskās klases pavadošajās Formula 2 un Formula 3 sacensībās uz starta izies arī divi Šūmaheri - Miks un Dāvids.

Par Miku Šūmaheru jau esam rakstījuši vairākkārt, jo Mihaēla Šūmahera dēls 2018.gadā izcīnīja Formula 3 pasaules čempiona titulu, šogad ar labiem panākumiem startē Formula 2 čempionātā un jau ir paguvis izmēģināt arī Formula 1 bolīdu. Mika brālēns Dāvids Šūmahers ir mazāk pazīstams, jo līdz šim startējis Formula Regional Eiropas čempionātā, bet tikai Sočos, aizvietojot Monzā cietušo Aleksu Peroni, Campos vienības sastāvā debitēs "lielajā" Formula 3, ziņo vācu AutoBild.

Izaicinājums neapšaubāmi ir liels, jo abos čempionātos izmantotās Formula 3 sacīkšu mašīnas ievērojami atšķiras un pirmkārt jau ar jaudu, kas Eiropas reģionālajā čempionātā ir 270 ZS, bet pasaules čempionātā - 380 ZS.

"Priecājos, ka varu sadarboties ar tik cienījamu komandu kā Campos. Tā būs pirmā reize, kad braukšu ar tādu auto. Tādējādi mums jābūt reāliem un jākoncentrējas, lai gūtu iespējami daudz jaunu zināšanu," - tā Dāvids Šūmahers.

Teorētiski 17 gadus vecais Dāvids Šūmahers varētu startēt arī Makao Lielās balvas izcīņā 17.novembrī. Šajā trasē iepriekš izcīnījis gan viņa onkulis Mihaēls Šūmahers (1990.gadā), gan arī tēvs Ralfs Šūmahers (1995.gadā).

Kā zināms, 50 gadus vecais Mihaēls Šūmahers 2013.gada decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Francijā atradās mākslīgi radītā komā, bet 2014.gada jūnija vidū vācietis no komas atmodās un tika pārvests uz klīniku Šveices pilsētā Lozannā.

2014.gada oktobrī Šūmaheru aprūpējošais ārsts pavēstīja, ka sportista veselības stāvoklī ir novērojams progress, taču atveseļošanās procesam nepieciešami vairāki gadi.

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfējis F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu