Pirmo reizi domnīcā diskutē par Rīgas kā darījumu tūrisma potenciālu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Tūrisma attīstības birojs (RTAB) šodien Rīgā rīko domnīcu “Rīga kā Baltijas darījumu tūrisma dzinējspēks”, kurā pirmo reizi Latvijā vienkopus pulcējas politikas veidotāji, nozare un ārvalstu eksperti, lai diskutētu par iespējām vēl spēcīgāk attīstīt Rīgu kā reģiona darījumu tūrisma centru, konkurējot ar Tallinu un Viļņu. Tas ir nozīmīgi ne tikai Rīgas, bet valsts tautsaimniecības un izaugsmes kontekstā, jo darījumu tūrisms ir spēcīgs ekonomikas attīstības dzinējspēks.

Domnīcas pirmajā paneļdiskusijā piedalās ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs un Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis. Otrajā paneļdiskusijā piedalās nozares pārstāvji – asociācijas, operatori un tūrisma aģentūras. Paneļdiskusiju viesi būs atzīti un pieredzējuši ārvalstu eksperti – Sallija Grīnhila (Sally Greenhill) no Lielbritānijas un Henriks fon Arnolds (Henrik von Arnold) no Zviedrijas.

RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds atzīst, ka statistika jau šobrīd rāda, ka atpūtas tūrisms valsts ekonomikā gada griezumā rada 99 miljonu eiro pienesumu, savukārt darījumu tūrismā šīs vērtības potenciāls ir trīskārt lielāks: “Rīga ir izveidojusies par darījumu tūrisma metropoli Latvijā ar augstu konkurētspēju reģionā. Mūsu mērķis ir sekmēt Rīgas nostiprināšanos Baltijas līmenī, kas spēj vienlaikus būt starp vienu no Ziemeļu reģiona darījumu tūrisma metropolēm. Vienlaikus šī segmenta potenciāla tālākai attīstīšanai līdz šim pievērsta pārāk maza uzmanība. Tāpēc šobrīd īpaši nozīmīgi panākt visu iesaistīto pušu atbalstu un vienotu izpratni par darījumu tūrismu kā valsts mēroga prioritāti ar augstu ekonomiskās izaugsmes potenciālu.”

RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds
RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds Foto: Publicitātes foto

Domnīca ir kā satikšanās vieta valsts un Rīgas politikas veidotājiem, lēmumu pieņēmējiem, nozarei un ekspertiem ar kopīgu mērķi attīstīt darījumu tūrismu Latvijā. Tās galvenās sesijas ir veltītas tēmām - Rīga kā darījumu tūrisma dzinējspēks Baltijā un Latvijas ekonomikas virzītājs un darījumu tūrisma potenciāla attīstīšana nozarē.

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) izveidoja MEET RĪGA zīmolu 2010. gada nogalē, lai popularizētu Rīgu kā darījumu un pasākumu tūrismu Eiropas valstīs. MEET RĪGA uzdevums ir veicināt un nostiprināt Rīgas un Latvijas statusu kā ideālai konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu norises vietai Ziemeļeiropā, palīdzot konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu organizētājiem atrast vispiemērotāko vietējo pakalpojumu sniedzēju reģionā. Vairāk informācijas šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu