Ārvalstu eksperti dalīsies ar darījumu tūrisma labās prakses piemēriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Sallija Grīnhila/Henriks fon Arnolds
Sallija Grīnhila/Henriks fon Arnolds Foto: Publicitātes foto

Šodien domnīcā “Rīga kā Baltijas darījumu tūrisma dzinējspēks” piedalīsies augsta līmeņa ārvalstu eksperti - Sallija Grīnhila (Sally Greenhill) no Lielbritānijas un Henriks fon Arnolds (Henrik von Arnold) no Zviedrijas, kas pēdējos gadus konsultējuši Eiropas pilsētu vadības un valsti par to, kā veiksmīgi attīstīt darījumu tūrismu.

Šāda līmeņa ekspertu dalība domnīcā ir iespēja uzzināt ārvalstu labāko praksi, kā sekmīgi attīstīt Rīgas darījumu tūrisma potenciālu. Turklāt pieaicinātajiem ekspertiem katram ir savs specializēšanās profils – Sallija Grīnhila ir specializējusies valsts iesaistē pilsētu potenciālu attīstībā, bet Henriks fon Arnolds – pilsētas.

Sallija Grīnhila ir pazīstama nozarē kā eksperte darījumu tūrisma veicināšanā. Domnīcā viņa uzstāsies ar prezentāciju par valsts atbalsta iespējām un iesaisti Rīgas kā Baltijas un Ziemeļu reģiona darījumu tūrisma centra pozīciju stiprināšanā. Viņai ir liela starptautiska pieredze, kas ļaus iepazīstināt ar starptautiskas prakses pieredzes piemēriem un atziņām.

Savukārt Henriks fon Arnolds domnīcā iepazīstinās ar pilsētu privātās – publiskās partnerības mehānismiem darījumu tūrisma aktivitātes veicināšanā. Viņš sniegs pieredzes piemērus un atziņas, fokusējoties uz līdzīgu kongresu biroju, citu struktūru un mehānismu starptautiskas prakses piemēriem un iespējām tos pielāgot Rīgas gadījumā.

Sallija ir uzņēmuma “The Right Solution Limited” izpilddirektore un konsultante konferenču, pasākumu norises vietu attīstītājiem. Vairāk nekā 30 gadu pieredze darījumu tūrisma nozarē, tostarp pēdējo 20 gadu laikā dalība vairāku Lielbritānijas iecienītāko konferenču centru un galamērķu attīstībā.

Henriks fon Arnolds tūrisma nozarē darbojas jau vairāk nekā 20 gadus. Bijis Gēteborgas un Stokholmas Kongresu biroju vadītājs, strādājis Tirdzniecības kamerā, kā arī bijis vairāku galveno pilsētas kultūras, sporta, politikas un biznesa segmentu pasākumu projektu vadītājs. No 2014. gadā Vīnē ieņem vecākā konsultanta amatu konsultāciju uzņēmumā “ENITED Business Events”, kā arī uzstājas kā lektors MODUL universitātē, vadot kursu “Darījumu tūrisma industrija un tās menedžments”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu