Eksperts: Krīzes situācijā Trampa rīcība nav paredzama

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

Ja ASV prezidents Donalds Tramps censtos kaut ko izmainīt drošības ziņā Baltijas reģionā, tad tam būtu smagas politiskās sekas, taču nevar noliegt, ka Trampa rīcība krīzes situācijās nav paredzama, jo viņš rīkojas instinktīvi, nevis pārdomāti, šodien notikušajā ekspertu diskusijā "Attiecību pārvaldība starp Rietumiem un Krieviju" norādīja starptautisko attiecību eksperts Roberts Neriks. 

Viņš arī uzsvēra, ka NATO līmenī ir pievērsta būtiska uzmanība Baltijas reģionam, ko var redzēt arī tajā, ka Latvijā atrodas NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa. Attiecīgi eksperts izcēla, ka abas valdošās ASV politiskās partijas ir paudušas gatavību atbalstīt Latviju militārās krīzes gadījumā. 

Vienlaicīgi Neriks gan norādīja, ka nepieciešams atcerēties faktu, ka ASV lielākā prioritāte pēdējā laikā ir Āzijas reģions, it īpaši Ķīna. Tādēļ ASV savā retorikā īpaši izceļ nepieciešamību NATO dalībvalstīm uzņemties vienādu atbildības slogu.

Diskusijā arī tika prezentēts pētījums "Krīzes pārvaldīšana un stratēģiskās stabilitātes nodrošināšana Eiroatlantiskajā kopienā". Tajā likts uzsvars uz kopējās drošības arhitektūras veidošanu Eiropā, kopējas izpratnes veidošanu un jauniem politiskiem risinājumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu