Bondars: Mūsu iekļaušanos pasaules finanšu jomā ietekmē FKTK un Latvijas Bankas vadības izvēle

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes (FKTK) priekšsēdētāja amatam izvirzītā Santa Purgaile preses konferencē Valsts kancelejā izklāsta redzējumu par FKTK darbību.
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes (FKTK) priekšsēdētāja amatam izvirzītā Santa Purgaile preses konferencē Valsts kancelejā izklāsta redzējumu par FKTK darbību. Foto: Paula Čurkste/LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Latvijas Bankas vadības izvēlēšanās būs ļoti nopietni soļi, kas ietekmēs Latvijas atbilstošu iekļaušanos pasaules finanšu jomā, Saeimas debatēs par Nacionālās drošības koncepciju pauda Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP). 

Viņš norādīja, ka iekļaušanās pasaules finanšu industrijā ir Latvijas drošības sastāvdaļa. Bondars pauda, ka pašlaik Latvija ir kļuvusi par nopietnāku finanšu spēlētāju, bet ka ir nepieciešams turpināt pilnveidot finanšu nozares uzraudzību. 

Tāpēc ir ļoti svarīgi, kuri indivīdi vadīs un kādus akcentus uzliks FKTK un Latvijas Bankas darbībā, akcentēja Budžeta komisijas vadītājs.

Uz FKTK priekšsēdētājas amatu pašlaik tiek virzīta Santas Purgailes kandidatūra.

Savukārt deputāts Andris Kazinovskis (JKP) debatēs norādīja, ka atbalsta Nacionālās drošības koncepciju, taču tajā neesot minēts tas, cik svarīgi nodrošināt, lai pierobežas teritorijā, kas ir ārējā robeža Eiropas Savienībai, būtu iedzīvotāji un lai tur "nebūtu trūkumi, kas saistās ar infrastruktūras sliktu attīstību, uzņēmējdarbību". 

Deputāts norādīja, ka tam visam ir jāatspoguļojas drošības plānā, lai iedzīvotāji jūtas droši par to, ka viņiem ir darba vieta un garantijas uz normālu līdzvērtīgu dzīvi, kā tas ir pārējā Latvijas teritorijā.

Kā ziņots, Saeima šodien apstiprināja Nacionālās drošības koncepciju. Dokumentā starpā norādīts, ka interesi par Latvijas aizsardzības spējām un situāciju pierobežā izrāda ne tikai Krievijas, bet arī citu valstu specdienesti, konkrētas valstis gan neminot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu