Pastiprināti uzraugot satiksmi, policija līdz vakaram reģistrējusi negadījumus ar četriem cietušajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Valsts policijai (VP) ceturtdien, pastiprināti uzraugot satiksmes drošību, reģistrējusi vairākus satiksmes negadījumus ar kopskaitā četriem cietušajiem.

Minētā informācija apkopota līdz plkst.19. Cietušo cilvēku gūto traumu smagums patlaban nav zināms. Avārijas ar bojāgājušajiem līdz ceturtdienas vakaram nav notikušas.

Policija arī atgādina, ka pastiprināta satiksmes kontrole turpināsies līdz piektdienas rītam.

Jau ziņots, ka šodien jau ceturto gadu pēc kārtas Eiropas Savienības dalībvalstīs norisināsies akcija "Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem", ko rīko Eiropas ceļu policijas tīkls sadarbībā ar Eiropas Komisiju.

Šogad policija akcijas laikā pastiprinātu uzmanību pievērš gan autovadītājiem, gan mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem, skaidrojot riskus, kas rodas satiksmes noteikumu neievērošanas gadījumos. Tāpat policija intensīvi kontrolē drošības jostu un bērnu sēdeklīšu lietošana, kā arī likumsargi veiks pastiprinātu ātruma kontroli.

Policija arī veic pārbaudes par to, vai autovadītāji neatrodas pie stūres reibumā.

Eiropā ceļu satiksmes negadījumos ik dienu dzīvību zaudē aptuveni 70 cilvēku.

Latvijā šogad līdz 23.septembrim avārijās gājuši bojā 92 satiksmes dalībnieki, bet 340 tikuši smagi ievainoti. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 91 cilvēks, bet smagi cieta 402 personas.

Pagājušajā gada akcijā Latvijā izdevās aizvadīt dienu bez bojā gājušajiem vai smagi cietušiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu