Rinkēvičs ANO paraksta starptautiskās informācijas un demokrātijas partnerības deklarāciju (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzrunā klātesošos partijas "Vienotībaa" kongresā Spīķeru koncertzālē.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzrunā klātesošos partijas "Vienotībaa" kongresā Spīķeru koncertzālē. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) šodien ANO Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 74.sesijā Ņujorkā piedalījās starptautiskās informācijas un demokrātijas partnerības deklarācijas parakstīšanā,  informēja Ārlietu ministrijā.

Minētā deklarācijā norādīts, ka globālā informācijas un komunikācijas telpa ir ne tikai palielinājusi izteiksmes un informācijas brīvību, bet arī radījusi jaunus veidus informācijas cenzūrai, manipulācijai un kontrolei.

Partnerība uzsver uzticību viedokļa un izteiksmes brīvībai un uzskata tiesības uz informāciju par neatņemamu šo brīvību sastāvdaļu. Pieeja informācijas un komunikācijas telpai ir būtiska demokrātiskai iesaistei.

Deklarācija norāda, ka informāciju var uzskatīt par uzticamu tikai tad, ja tā ir brīva, neatkarīga, dažāda un saskaņā ar faktu noskaidrošanas un pārbaudes metodēm.

Deklarācijā tiek uzsvērta žurnālistikas loma, apņemoties stiprināt mediju finansiālo ilgtspēju, nekaitējot redakcionālajai neatkarībai un žurnālistiskajai brīvībai. 

Deklarācijas praktiskais mērķis ir apņemšanās turpināt nevalstiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" iesākto darbu, piesaistot citas nevalstiskās organizācijas, informācijas un demokrātijas jautājumu kontekstā un deklarācijā minētos mērķus izvirzīt globālā ANO dienaskārtībā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu