NEZ un Somijas čempionāta noslēdzošais posms Alastaro trasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
NEZ un Somijas čempionāta noslēdzošais posms Alastaro trasē
NEZ un Somijas čempionāta noslēdzošais posms Alastaro trasē Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 21.- 22.septembrim, Somijas Alastaro trasē tika aizvadīts noslēdzošais NEZ un Somijas čempionāta posms autošosejas klasē Legends. Latviju Somijā pārstāvēja trīs piloti - Jānis Horeliks, Valters Zviedris un Ernests Veismanis. Atjaunotajā trasē Legends klasē bija pieteikušies četrdesmit piloti, kuri cīnījās par čempiona titulu. No Latvijas pilotiem visaugstāk tika Jānis Horeliks. Viņam Masters klasē divas otrās un ceturtā vieta.

Jāņa Horelika komentārs par sacensībām un rezultātiem

Alastaro posms bija noslēdzošais un vajadzēja labi sagatavot tehniku, lai varētu cīnīties par sudrabu kopvērtējumā. Piektdienas treniņu sesijas tika aizvadītas mainīgos laikapstākļos. Kā jau Somijā ierasts, gaisa temperatūra bija +7 grādi. Pirmajos treniņos piebraucu riepas, un tas neļāva sasniegt labus rezultātus. Uz trešo treniņu uzlikām citas riepas, kas rezultātu uzlaboja par sekundi (1,29,88). Nākamais treniņš bija pa slapju trasi, kas pārsteidza, jo auto pēc nelieliem piekares regulējumiem turējās ļoti labi. Spēju iebraukt astotniekā. Pats biju pārsteigts.

Sestdien kvalifikācijā startēju otrajā grupā, mitrā trasē uzrādot piekto labāko laiku. Ernests Veismanis tikmēr bija sešpadsmitais. Savukārt pirmajā kvalifikācijas grupā lieliska kvalifikācija padevās Valtera Zviedrim. Viņš bija trešais ātrākais. Latvieši pārsteidza.

Sestdien notika arī pirmais sacensību brauciens. Valters Zviedris startēja no trešās rindas, es no piektās, Ernests Veismanis no sešpadsmitās.

Foto: Publicitātes foto

Starts izdevās lielisks, bet pēc pirmā apļa trasē tika parādīti sarkanie karogi un startu nācās atkārtot. Arī atkārtotais starts izdevās labs. Cīnoties par savu pozīciju, biju spiests palaist garām konkurentu, tāpēc finišēju desmitais. Valters Zviedris bija vienpadsmitais, bet Ernests Veismanis ar melno karogu tika diskvalificēts par trases robežlīnijas neievērošanu. Pirmā brauciena trīs ātrākie bija Peka Sepanens, Filips Mīmoiss, Matiass Hertens.

Svētdien notika atlikušie divi braucieni, kas bija izšķirošie cīņā par čempiona titulu.

Foto: Publicitātes foto

Es startu uzsāku no septītās rindas. Starts izdevās veiksmīgs, bet trešajā aplī konkurents ieslīdēja mašīnai sānos un es sagriezos, kā rezultātā zaudēju vairākas pozīcijas. Līdz brauciena beigām izdevās vairākas apdzīšanas, tomēr finišā biju tikai deviņpadsmitais. Valters Zviedris bija spiests izstāties bremžu defekta dēļ, bet Ernests Veismanis finišēja 18. vietā. Goda pjedestālu sadalīja Filips Mīmoiss, Velli-Peka Kartunens, Peka Sepanens.

Foto: Publicitātes foto

Trešo braucienu sāku no astotās rindas. Starts - lielisks un pēc vairākām apdzīšanām jau biju trīspadsmitais. Līdz finišam bija vēl daži lieliski momenti un finišā man desmitā pozīcija. Tai pašā laikā Valteram Zviedrim atkal neveiksme un izstāšanās, savukārt Ernestam Veismanim finišu neļāva sasniegt motora defekts. Goda pjedestālu iekaroja Peka Sepanens, Filips Mīmoiss, Velli-Peka Kartunens.

Foto: Publicitātes foto

Kopvērtējuma rezultāti Somijas čempionātā absolūtajā ieskaitē

1. vieta Filips Mīmoiss

2. vieta Velli- Peka Kartunens

3. vieta Matiass Hertens

13. vieta Jānis Horeliks

27 . vieta Valters Zviedris

Masters klases kopvērtējums Somijas čempionātā

1. vieta Mīka Rīhimā

2. vieta Jānis Horeliks

3. vieta Juha Nisula

Liels paldies visiem līdzjutējiem, liels paldies vecākiem un ģimenei, liels paldies mehāniķim Agrim Maļauckim, liels paldies visiem labajiem atbalstītājiem, kas deva man iespēju piedalīties Legends sacensībās.

Atskats uz DeWalt Grand Prix Biķerniekos

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu