20 valstis paraksta vienošanos cīņai pret viltus ziņām (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns
Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns Foto: Reuters/ScanPix

20 valstis, tostarp Francija, Lielbritānija, Kanāda un Indija, ceturtdien ANO parakstīja vienošanos cīņai ar viltus ziņu izplatīšanu internetā.

Starptautiskās preses un vārda brīvības organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) ierosināto vienošanos parakstījušās valstis apņemas veicināt "neatkarīgi ziņotas, dažādas un uzticamas" informācijas izplatīšanu internetā.

"Globālās digitālās telpas rašanās satricina informācijas pasauli, nesot līdzi progresu, kā arī riskus," paziņoja Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Viņš norādīja, ka dezinformācija internetā, it īpaši vēlēšanu kampaņu laikā, "grauj ticību demokrātiskajām institūcijām".

Vienošanās uzsver interneta pakalpojumu sniedzēju atbildību veicināt uzticamu saturu un plurālismu, lai izbēgtu no pašreizējā "informācijas haosa", paziņoja RSF.

Mikroblogu platforma "Twitter" pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka daudzviet pasaulē, arī Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), Ķīnā un Spānijā, slēgusi tūkstošiem sociālā tīkla profilu par viltus ziņu un valdības propagandas izplatīšanu.

Sociālais tīkls "Facebook" jau iepriekš paziņoja, ka pagājušajā mēnesī dzēsis Ēģiptē, Saūda Arābijā un AAE bāzētus viltus profilus, kas izplatījuši melīgu informāciju par reģiona karstajiem punktiem - Lībiju, Sudānu un Jemenu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu