Siguldas iedzīvotājiem šonedēļ nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar infekcijas slimībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Siguldas iedzīvotājiem šonedēļ nav konstatēti jauni saslimšanas gadījumi ar infekcijas slimībām, informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Sindija Brikmane.

Viņa pastāstīja, ka pašvaldība ir saņēmusi informāciju no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), ka neviens no Siguldas novada bērnudārza bērniem, kuriem apstiprināta šiga toksīnu producējošā baktērija "E.coli" jeb STEC, kas izraisīja slimības komplikācijas, vairs neatrodas Intensīvās terapijas nodaļā. Bērni joprojām atrodas slimnīcā, un viņu veselības stāvokli uzrauga mediķi.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) pašvaldībai norādījis, ka baktērijas inkubācijas periods ir noslēdzies un jaunas saslimšanas ar STEC nav konstatētas. Epidemiologi uzsvēra, ka nav pamata uzskatīt, ka infekcija izplatītos tālāk.

Nav pieaudzis arī to pacientu skaits, kuri vērsušies dažādās medicīnas iestādēs, lai pārbaudītu savu bērnu veselības stāvokli, kuru citkārt novērotu un ārstētu mājās sadarbībā ar ģimenes ārstu, piebilda Brikmane.

BKUS personāls norādījis, ka šajā laikā izveidojusies laba sadarbība ar ģimenes ārstiem, kuri operatīvi informējuši speciālistus par analīžu rezultātiem, lai izslēgtu baktērijas "E.coli" smagās saslimšanas formas un infekcijas tālāku izplatību.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) joprojām veic pastiprinātu kontroli ēdināšanas blokos, kuros strādā SIA "Baltic Restaurants Latvia", kā arī pastiprināti dezinfekcijas un higiēnas pasākumi notiek visās izglītības iestādēs. Valsts kontrolējošie dienesti joprojām veic izmeklēšanu par saslimšanas cēloņiem, sacīja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldībā informēja, ka jauno līgumu par ēdināšanas pakalpojuma sniegšanu plānots noslēgt līdz 10.oktobrim. Pašvaldība saņēmusi 18 ierosinājumus no Siguldas novada bērnu vecākiem, kuri iesūtījuši priekšlikumus turpmākai ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai novada izglītības iestādēs.

TVNET jau ziņoja, ka, kamēr tiek veikta iepirkuma procedūra, pašvaldība ir vienojusies ar "Baltic Restaurants Latvia", ka līdz līgumu noslēgšanai ar jauniem ēdinātājiem, uzņēmējs turpinās pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu un skolēnu ēdināšanu.

Līgumu par ēdināšanu visos Siguldas pilsētas bērnudārzos pašvaldība nolēmusi lauzt, pamatojoties uz PVD atkārtoto pārbaužu rezultātiem, kā arī darbinieku personīgās higiēnas pārkāpumiem, kas iespējams ir par iemeslu, ka ar dažādām zarnu infekcijas slimībām šomēnes saslima 46 Siguldas iedzīvotāji, tostarp 39 bērni. Savukārt no līguma par četru novada skolu ēdināšanu uzņēmums paziņojis, ka atkāpsies pats.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu