Prāgas centrā taps milzīgs debesskrāpis - kuģu atlūza (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pilsētainavās debesskrāpji vienmēr tikuši vērtēti pretrunīgi - sākot no uzslavām, beidzot ar sabiedrības nosodījuma izbojātās pilsētas ainavas dēļ. Kamēr sabiedrība ceļ brēku par bezgaumīgo topošo debesskrāpi Londonā, kas līdzināsies vīriešu dzimumorgāniem, kārta ir pienākusi arī Čehijai - te pilsētplānotāji ir apstiprinājuši neparastas augstceltnes būvniecību, kas līdzināsies nogrimušam tankkuģim. 

135 metrus augstais tornis būs Prāgas augstākā celtne un tā viennozīmīgi izcelsies uz kopējā pilsētas fona - līdz šim Čehijas galvaspilsētā nogrimuša kuģa atveids vēl nav bijis. Ēkas autori ir čehu skulptors Deivids Černijs un arhitekts Tomaš Cisars. Šī neparastā celtne nesen ir saņēmusi zaļo gaismu būvniecībai un jau drīzumā šeit sāksies pirmie celtniecības darbi. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Galvenokārt ēka būs paredzēta dzīvošanai, taču tās zemākajos stāvos ir paredzēts ierīkot birojus, veikalus un kultūras centru. Savukārt uz jumta būs pieejams dārzs un skatu laukums. 

Prāgas vecpilsēta ir UNESCO pasaules kultūras mantojumu sarakstā, tādēļ tās tuvumā debesskrāpi celt ir aizliegts, taču "nogrimušais" kuģis atdusēs kādā dzīvojamajā rajonā Nové Butovice. 

"Mēs šo projektu gatavojam jau vairāk kā divus gadus un šis plāns ir izvēlēts no astoņiem citiem alternatīviem variantiem," portālam CNN atklāj ēkas pasūtītājs, uzņēmuma "Trigema" valdes priekšsēdētājs, Marsels Sourals. "Šajā laikā mēs esam iesaistījuši un iesaistīsim dažādus gan vietējos, gan ārzemju speciālistus projekta tapšanā un, protams, ņemsim vērā arī sabiedrības viedokli. Sabiedrības locekļiem ir ļauts iesaistīties ēkas plānošanas pārrunās." 

Ja plānošana ritēs gludi un negadīsies kādas aizķeršanās, Prāgā "nogrimušā" kuģa celtniecība sāksies jau 2021. gadā un tā būvniecība ilgs trīs gadus. Šis projekts izmaksās aptuveni 77,3 miljonus eiro. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu