Likvidēs Kursīšu sākumskolu, saglabājot iespēju 32 bērniem mācīties Kursīšos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Saldus novada dome sēdē šonedēļ pieņemts lēmums likvidēt Kursīšu sākumskolu, saglabājot iespēju 32 bērniem mācīties Kursīšos, liecina domes sēdes lēmums.

Deputāti nolēma, ka Kursīšu sākumskola jālikvidē līdz šā gada 30.decembrim, pievienojot to Pampāļu sākumskolai, taču saglabājot iespēju septiņiem apvienotās 1.-2.klases skolēniem un 25 pirmsskolas vecuma bērniem šajā mācību gadā mācīties Kursīšos.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Saldus novada Izglītības pārvaldes vadītāja Saulcerīte Levica, augustā vecāki no Kursīšu sākumskolas izņēma vairākus bērnus, kā rezultātā 2.septembrī skolā ieradās vien seši bērni, kuriem vēlāk pievienojās vēl viens skolēns, kurš atgriezās no Norvēģijas.

"Visi bērni mācās apvienotajā 1.-2.klasē. Viņiem ir viena skolotāja, kā arī vietējie skolotāji, kuri viņiem atnāk mācīt sportu, mūziku un angļu valodu. Pašvaldība vecākiem bija apsolījusi nodrošināt iespēju mācīties Kursīšos, tādēļ nolemts, ka vismaz šajā mācību gadā šie bērni varēs mācīties Kursīšos. Paralēli tiek meklēti risinājumi, kā efektīvāk izmantot skolas telpas," stāstīja Levica.

Kursīšu sākumskolā šajā mācību gadā ir arī 25 pirmsskolas izglītības vecuma bērni, kuriem ir iespēja uz vietas apgūt pirmās zinības un gatavoties skolas gaitām.

Levica skaidroja, ka, lai racionāli tērētu valsts un pašvaldības finansējumu, nolemts skolu pievienot Pampāļu sākumskolai, kas atrodas apmēram 20 kilometru attālumā no Kursīšu sākumskolas. Arī Pampāļu sākumskolā mācās vien 17 skolēni un pirmsskolas grupā ir 15 bērni.

Saldus Izglītības pārvaldes vadītāja skaidroja, ka visi Kursīšu skolas skolotāji, kuri skolas likvidācijas dēļ līdz šim zaudējuši darbu, strādās pilsētas skolās.

Līdz šā gada 30.decembrim jāveic grozījumi Saldus novada pašvaldības Pampāļu sākumskolas nolikumā, papildinot to ar sākumskolas un pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas vietu esošajās Kursīšu skolas un bērnudārza telpās.

Tāpat līdz 30.decembrim Pampāļu sākumskolai jāpārlicencē pirmsskolas izglītības programma un pamatizglītības pirmā posma - 1. līdz 6.klases - izglītības programmu.

Pašvaldības lēmums ir jāsaskaņo ar Izglītības un zinātnes ministriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu