Ģenerālprokurors gandarīts par rezultātu uzlabošanos naudas atmazgāšanas apkarošanā (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers Foto: Ieva Leiniša/LETA

Šogad astoņos mēnešos būtiski pieaudzis tiesai nodoto krimināllietu skaits par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, un par rezultātu uzlabošanos gandarījumu paudis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Tāpat būtiski pieaudzis to personu skaits, kurām celta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta. par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Prokuratūras apkopotā informācija liecina, ka līdz 2019.gada 31.augustam tiesai nodotas 45 krimināllietas 75 personu apsūdzībā. 2017.gadā tiesai nodotas desmit krimināllietas 33 personu apsūdzībā, savukārt 2018.gadā 23 krimināllietas 54 personu apsūdzībā. Kopumā pēdējo gadu laikā šie rādītāji dubultojušies.

"Ņemot vērā, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošana ir noteikta par prioritāti, darbs ir nesis arī rezultātu uzlabošanos. Turklāt ne tikai statistika liecina par šo krimināllietu pirmstiesas izmeklēšanas efektivitātes uzlabošanos, bet arī citi īstenotie pasākumi. Notikušie specializētie mācību pasākumi un aktīva iesaiste vadlīniju izstrādē būtiski uzlabojusi un vienādojusi izmeklētāju un prokuroru izpratni par pierādījumu izmantošanu un jaunākā tiesiskā regulējuma piemērošanu," norāda ģenerālprokurors.

Jau ziņots, ka tiesībsargājošās institūcijas šogad sešos mēnešos par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ierosinājušas 102 kriminālprocesus, kas ir par 19 lietām vairāk nekā pērn identiskā laika posmā, liecina Finanšu izlūkošanas dienesta informācija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu