Ankipāns: Neesmu nekāds cirka klauns (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Ģirts Ankipāns neuzskata, ka viņam pēc smagajiem zaudējumiem Čerepovecā un Jaroslavļā ģērbtuvē vajadzēja būt ekspresīvākam savās izpausmēs, speciālists piektdien Piņķos atzina sarunā ar žurnālistiem.

Jāatgādina, ka Rīgas "Dinamo" pēc jaunās KHL sezonas pirmajām 10 spēlēm guvusi vien trīs uzvaras. Turklāt ne reizi nav izcīnīts panākums viesos, bet gūto/zaudēto vārtu attiecība izbraukumā ir 5:30. 

Komanda piektdien Piņķos aizvadīja pirmo ledus treniņu pēc atgriešanās no izbraukuma, bet nekādas izmaiņas sastāvā uz ledus nevarēja redzēt. Ankipāns pēc nodarbības pauda, ka negrib pieņemt sasteigtus un pārsteidzīgus lēmumus.

"Uz karstām oglēm var pieņemt nepareizus lēmumus. Loģiski, ka izmaiņas būs. Ja tagad norādīsim uz vienu vainīgo, tas būs ļoti nepareizi. Komanda var spēlēt ļoti labi. Vainīgais katram jāatrod sevī. Šis ir komandas sporta veids. Ļoti svarīgi, ko katrs izdara komandas labā," sacīja Ankipāns.

Pēc smagajiem zaudējumiem izbraukuma mačos pret "Severstaļ" un "Lokomotiv" galvenais treneris ģērbtuvē teica ieturētas runas, bez ekspresīvām darbībām - inventāra laušanas vai speršanas pa miskastēm. Viņaprāt, tā bija vispareizākā reakcija konkrētajā situācijā.

"Saprotiet, es jau neesmu nekāds cirka klauns. Tas nebija īstais brīdis. Es viņus varu sapurināt, bet ir brīži, kad viņiem pašiem jātiek galā. Ja kāds slēpjas un baidās uzņemties iniciatīvu, tad ir jautājumi."

Aizkulisēs jau izskanējušas runas, ka "Dinamo" lūkojas pēc papildinājuma vārtsarga pozīcijā, bet komandas ģenerālmenedžeris Ankipāns to piektdien TVNET neapstiprināja.

"Negribu komentēt. Šobrīd norādīt uz vārtsarga kļudām būtu vienkārši aplami. Līdz vārtsargam kaut kā tie metieni nonāk. Vispirms jāpaskatās, kas ir izdarīts, lai tā nenotiktu. Sāksim risināt no citas puses," sacīja Ankipāns.

"Tikko sākas kaut kāda čīkstēšana, pīkstēšana vai ārdīšanās uz ledus, visa spēle var pazust. Tas ir visos līmeņos. Es negribu tagad treniņā redzēt, ka kāds pret ledu sit nūju tikai tāpēc, ka neizdevās piespēle. Pilnīgi nepieņemama psiholoģija. Ej un spēlē tālāk!"

Piektdienas treniņa beigās tika pārbaudīta "Dinamo" spēlētāju fiziskā gatavība un šībrīža forma. Treneru korpuss lika slidot daudz apļu, lai iegūtu nepieciešamos datus par sirdsdarbību un pulsu.

"Ir spēlētāji, kuri šobrīd noteiki neatbilst KHL līmeņa kustībai. Analizēsim datus. Ko uzreiz izdarīja "Lokomotiv" jaunais galvenais treneris? Atbrīvojās no tiem, kas nevar paskriet. Neviens nedrīkst krist ārā. Tiem, kuri KHL spēlē pirmo sezonu, nereti ir grūti pierast pie intensīvās ceļošanas.

Jāmāk atjaunoties, laikus iet gulēt. Tajā pašā Vācijas līgā ir tikai divas spēles nedēļā, var atļauties "iešaut" kādu alu. Te ir citādi," klāstīja Rīgas kluba galvenais treneris.

Vaicāts, vai jau saņēmis zvanu no Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētāja Jura Savicka, Ankipāns atbildēja apstiprinoši.

"Ir bijušas sarunas. Saņēmām norādījumus, kā darboties. Viedokļi ir uzklausīti. Darbosimies," teica treneris.

Nākamo spēli "Dinamo" aizvadīs jau pirmdien, kad savā laukumā uzņems Santpēterburgas SKA.

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 10 spēlēs iekrātiem sešiem punktiem pašlaik ieņem pēdējo, 12. vietu. 

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nav kvalificējusies pēdējās piecas sezonas pēc kārtas. 

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu