Darījumu tūrismam trīskārt lielāks pienesums kā atpūtas tūrismam

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

“Tūrists, kurš ierodas Latvijā atpūtas braucienā, dienā vidēji tērē 130 eiro un gada griezumā tas mūsu valsts ekonomikai kopumā dod 99 miljonus eiro lielu pienesumu. Katrs darījumu tūrists, kurš ierodas Rīgā, atstāj te vidēji trīs reizes vairāk. Abu šo tūrisma veidu veicināšanā ļoti daudz darījis Rīgas Tūrisma attīstības birojs, pateicoties kuram Rīga iezīmēta darījumu tūrisma kartē,” domnīcas “Rīga kā Baltijas darījumu tūrisma dzinējspēks” paneļdiskusijā teica RTAB valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds.

Lai Rīga varētu kļūt ne vien par Baltijas, bet visa Ziemeļu reģiona darījumu tūrisma centru, nepieciešama cieša un savstarpēji koordinēta nozares pārstāvju, politikas veidotāju un tās realizētāju sadarbība. Šim tūrisma segmentam ir liels potenciāls, kura tālākai attīstīšanai nepieciešams visu iesaistīto pušu atbalsts un izpratne. Kā norādīja RTAB valdes priekšsēdētājs, Rīgas kā reģiona darījumu tūrisma centra attīstība ir nozīmīga arī visas valsts tautsaimniecības izaugsmei.

Šobrīd mums jau ir spēcīgs līdzeklis jaunu klientu piesaistē, proti, RTAB izveidotais zīmols MEET Rīga. “Ar šo zīmolu Rīgas Tūrisma attīstības birojs piedalās ļoti daudzās darba konferencēs, semināros un gadatirgos, kuros mēs stāstam par viesnīcām, restorāniem, apskates objektiem un tūrisma produktiem kas pieejami Rīgā. Tā kā šeit notiek un tiek organizēti kongresi, konferences un darījuma braucieni, tad mūsu uzdevums ir tiem cilvēkiem, kuri ierodas Rīgā uz šādu pasākumu, iedot to “āķīti”, kurš viņiem radītu interesi par mūsu valsti un dotu stimulu te pavadīt ilgāku laiku,” norāda G.Grīnvalds.

RTAB rīkotā domnīca bija pirmais šāda veida pasākums, kurā nozares pārstāvji ar ārvalstu ekspertiem un politikas veidotājiem diskutēja par Rīgas kā darījumu tūrisma potenciāla attīstīšanu.

Raksts tapis sadarbībā ar Rīgas tūrisma attīstības biroju par tā rīkoto domnīcu “Rīga kā Baltijas darījumu tūrisma dzinējspēks”.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu