Mēneša laikā vislielāko atbalsta kritumu piedzīvojusi "Saskaņa", bet kāpumu - VL-TB/LNNK (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Partijas "Saskaņa" logo.
Partijas "Saskaņa" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītā mēneša laikā partiju reitingos vislielāko kritumu piedzīvojusi "Saskaņa", bet kāpumu - nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), liecina socioloģisko pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas dati, ar kuriem piektdien iepazīstināja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Neraugoties uz to, ka "Saskaņa" sasniegusi jaunu atbalsta antirekordu, proti, tās reitings noslīdējis līdz zemākajam punktam vismaz pēdējo desmit gadu laikā, šis politiskais spēks aizvien ir partiju reitinga pirmajā vietā. Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos septembrī, par "Saskaņu" būtu gatavi balsot 14,5% vēlētāju, kas ir par 1,6 procentpunktiem mazāk nekā augustā.

Septembra reitingā otro vietu ieņem VL-TB/LNNK, par kuru būtu gatavi balsot 8,9% aptaujāto, un tas ir par 1,7 procentpunktiem vairāk nekā augustā.

Trešo vietu reitingā ieņem Saeimas opozīcijā palikusī Zaļo un zemnieku savienība, par kuru septembrī savu balsi būtu gatavi atdot 8,4% respondentu. Mēneša laikā šī politiskā spēka reitings pakāpies par 0,8 procentpunktiem.

Ceturtajā vietā partiju reitingā ierindojas Ministru prezidenta pārstāvētā "Jaunā Vienotība", par kuru šomēnes būtu gatavi balsot 8,3% balsstiesīgo, un tas ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā augustā.

Jaunās konservatīvās partijas reitings aizvadītajā mēnesī palielinājies par 0,9 procentpunktiem, sasniedzot 7,2% un ierindojot šo politisko spēku reitingu tabulas piektajā vietā.

Sesto pozīciju partiju reitingā ieņem "Attīstībai/Par!" ar 6,1% vēlētāju atbalstu, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Septītajā vietā ierindojas "KPV LV" ar 2,8% vēlētāju atbalstu, kas ir par 0,2 procentpunktiem vairāk nekā augustā.

Savukārt reitinga astotajā vietā palikusi Saeimā neievēlētā partija "Progresīvie", kuras atbalsts mēneša laikā saglabājies nemainīgs - 2,1%, liecina jaunākās SKDS aptaujas dati.

Ja vēlēšanas notiktu septembrī, tajās nepiedalītos 16,1% aptaujāto, bet 22,1% nezinātu, par ko balsot.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu