"Riga" futbolisti jau šodien var nodrošināt Latvijas čempiontitulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgā notiks divas spēles, turklāt "Riga" komanda sev labvēlīgu rezultātu gadījumā varēs nodrošināt savu otro čempiontitulu pēc kārtas.

Plkst.18 "Riga" "Skonto" stadionā uzņems "Daugavpils" vienību.

Ja šajā mačā uzvarēs mājinieki, bet RFS vēlāk neuzveiks "Metta" vienību, tad "Riga" komanda kļūs par Latvijas čempioni.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā.

"Riga" futbolisti virslīgā zaudējuši nav trīs mēnešus, šajā sērijā deviņos mačos izcīnot septiņas uzvaras un divas reizes nospēlējot neizšķirti. Turpretī "Daugavpils" uzvaras garšu nav izjutusi pusotru mēnesi, četros mačos divreiz zaudējot un divreiz cīnoties neizšķirti. Daugavpiliešiem nepieciešami punkti, lai būtu drošībā par nenokļūšanu pārspēlēs.

Rīdziniekiem šajā duelī nevarēs palīdzēt pussargs Ritvars Rugins, kurš sakrājis brīdinājumus.

Visās trīs šosezon notikušajās spēlēs "Riga" svinējusi uzvaras - 1:0, 3:0 un 4:0.

Tikmēr plkst.19 RFS stadionā "Arkādija" uzsāks maču ar "Metta" vienību. Duelis tiešsaistē būs vērojams kanālā "Best4Sport TV Extra".

RFS komandai labas spēles mijās ar neveiksmīgām, tieši dažbrīd neizteiksmīgā snieguma dēļ ātri zaudējot cerības uz titula izcīnīšanu. RFS šobrīd aktuāla cīņa par otrās pozīcijas nosargāšanu, jo tuvākajai sekotājai "Ventspilij" ir par trim punktiem mazāk.

Arī "Metta" spēlē nestabili, taču pēdējās kārtās tikusi pie svarīgiem punktiem - uzvaras pret sīvāko konkurenti "Daugavpili" un neizšķirtu pret nomināli spēcīgāko "Ventspili". Ja daugavpilieši "Skonto" stadionā paliks bez punktiem, tad "Metta" uzvaras gadījumā atstās pēdējo vietu.

"Metta" vienībai šajā mačā nevarēs palīdzēt komandas kapteinis un aizsardzības balsts Kirils Ševeļovs, kurš iepriekšējā spēlē tika noraidīts no laukuma. 

"Metta" šosezon bijis ļoti neparocīgs pretinieks RFS komandai. Pirmajā aplī "Pārdaugavas lauvas" vien kompensācijas laikā izrāva uzvaru 2:1, otrajā aplī tikpat dramatiskā cīņā "Metta" pēdējās minūtēs izrāva neizšķirtu 2:2, bet trešajā aplī duelis noslēdzās neizšķirti 1:1.

Svētdien "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā ar 2:0 pārspēja "Ventspils" vienību, bet "Liepāja", kas sestdien šķīrās no galvenā trenera Aleksandrs Starkova, mājās ar 3:1 uzveica "Jelgavu".

Šajā kārtā nespēlē Jūrmalas "Spartaka" komanda.

Ar 57 punktiem 26 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par 11 punktiem mazāk ir 27 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 43 punktiem 28 spēlēs seko "Ventspils", bet 40 punkti 27 mačos tagad ir "Spartaks" vienībai. Vēl 38 punkti 27 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet 32 punktus 27 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 29 punkti 27 spēlēs ir "Jelgavai". Tikmēr 26 punkti 26 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 24 punktiem 27 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu