Norvēģijā atklāj muzeju, kas funkcionē arī kā neparasta skulptūra

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/kistefos

Dāņu arhitektu birojs "Bjarke Ingels Group" ir izveidojis ārkārtīgi neparastu celtni, kas vienlaikus ir gan muzejs, gan mākslas skulptūra, gan ievijies tilts, kas sniedzas pāri Randselvas upei. Modernais tilts atrodas Norvēģijas mākslas parkā - Kistefosas skulptūru parkā, pilsētiņā Jevankerā.  

Dāņu slavenais arhitektu birojs "Bjarke Ingels Group" 2015. gadā uzvarēja starptautiskā konkursā - viņu iecere bija ievīta, alumīnija konteinera tipa celtne-tilts, kas savienotu divus upes krastus. Neparastā celtne kopumā aizņem 1000 kvadrātmetrus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kistefos (@kistefos) on

Savdabīgā tilta forma ir veidota apzināti - abi upes krasti nav dabiski izveidojušies vienā līmenī. Tā vietā, lai veidotu uzbērumu vienā upes krastā, arhitekti pašu ēku ir ievijuši, tādējādi atrisinot nelīdzeno krastu izkārtojumu. Ievītās daļas dēļ tiltā nebūs jūtams slīpums. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kistefos (@kistefos) on

Neparastā skulptūra un tilts ir ierīkota Kistefosas skulptūru un muzeju parkā - šo parku 1996. gadā atklāja kāds biznesmenis, kas parku ierīkoja sava ģimenes biznesa, kokgrebtuves, vajadzībām. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kistefos (@kistefos) on

Kā atklāj arhitekts Bjarke Engels, tilta savīšanās ir ilūzija, kas panākta ar ēkas alumīnija fasādes palīdzību. Ārējam veidolam ir ietekme arī uz interjeru - vienā ēkas pusē ir ierīkoti plaši logi, bet otrā pusē telpa ir bez logiem. Tumšajā daļā ir izveidota mākslas galerija. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG - Bjarke Ingels Group (@big_builds) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu