Jelgavnieki savāc 300 parakstu, mudinot domi paātrināt jaunu bērnudārzu veidošanu un celt aukļu pabalstu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Jelgavas Māmiņu klubs pilsētas domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam (ZZS) iesniedzis 302 cilvēku parakstītu vēstuli ar aicinājumu paātrināt jaunu bērnudārzu veidošanu un celt tā saukto aukļu pabalstu.

Jelgavnieki aicina domes vadību pildīt solījumus un uzbūvēt jaunu bērnudārzu.

"Mēs ceram, ka tiksim sadzirdēti, un, Jelgavas domei strādājot pie 2020.gada budžeta projekta, neizpaliks konkrēti darbi, proti, bērnudārzs Nameja ielā no projekta kļūs par reālu būvniecības objektu, bet Brīvības ielā sāksies ēkas rekonstrukcija, lai pēc iespējas ātrāk tajā atskanētu bērnu čalas," aicina vēstules autori.

Tāpat, ņemot vērā būvniecības darbu ilgumu, jelgavnieki mudina budžeta projektā iekļaut pašvaldības līdzfinansējuma palielināšanu tā saucamajam aukļu dienestam līdz 150 eiro, lai tas tuvinātos privāto bērnudārzu līdzfinansējuma apjomam.

Jau vēstīts, ka bijušais Jelgavas mēra vietnieks izglītības jomā Aigars Rublis (V), kurš pēc pēdējām pašvaldību vēlēšanām amatu zaudējis, sadarbībā ar Jelgavas Māmiņu klubu sācis parakstu vākšanu, aicinot Rāviņu paātrināt jaunu pašvaldības bērnudārzu būvniecību. 

Pēc deputāta Rubļa paustā, Rāviņš "jau ilgstoši neizrāda vēlēšanos risināt jautājumus par pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu pieejamību".

"Piemēram, ar lielām grūtībām panāktais lēmums par jauna pašvaldības bērnudārza būvniecību Nameja ielā, kura atrašanās vieta manā skatījumā nav piemērota, nav pakustējies ne par mata tiesu, jo līdz šim brīdim jaunās pirmsskolas izglītības iestādes skiču projekts ir tīra, balta lapa, lai gan no lēmuma pieņemšanas par tā būvniecību pagājis vairāk nekā pusotra gada," apgalvoja domes deputāts, piebilstot, ka rindai uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs ir tendence ar katru gadu palielināties.

Rublis apgalvoja, ka vienmēr ir iestājies par atbalstu bērnudārza pieejamības jautājumu risināšanā un nācis ar iniciatīvām, kuras ne vienmēr tiekot uzklausītas.

"Tāpēc sadarbībā ar Jelgavas Māmiņu klubu aicinu visas ģimenes, kuru bērni netiek pašvaldības bērnudārzos un gaida uz vietu tajos, parakstīties par iniciatīvu, parādot, ka mums rūp jauno ģimeņu situācija ar pirmskolas izglītības iestāžu nepietiekamību. Parakstus iesniegšu Jelgavas domes priekšsēdētājam, un katrā domes sēdē tie kalpos kā atgādinājums, ka, izsakot priekšlikumu, es neesmu viens, bet paužu lielas jelgavnieku daļas viedokli," skaidroja deputāts.

Atbalstu parakstu vākšanai izteicis Jelgavas Māmiņu klubs, kura telpās Jelgavā, Raiņa ielā 20, 310.kabinetā, iespējams parakstīties.

Ziņots arī, ka Jelgavā, Nameja ielā 30, plānots būvēt pašvaldības bērnudārzu. Iecerētajā pirmsskolas izglītības iestādē plānotais audzēkņu skaits ir 280, no tiem - 24 bērni ar speciālām vajadzībām. Kopumā tajā tiks izveidotas 12 grupas.

Nameja ielā 30 tiks veidota arī ģimenes māja Jelgavas sociālās aprūpes centra bērniem. Šo projektu pašvaldība īstenos deinstitucionalizācijas plāna ietvaros ar Eiropas Savienības finanšu instrumentu palīdzību.

Pašlaik Jelgavā darbojas 11 pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, kā arī septiņi privātie bērnudārzi. Kā informē Jelgavas Izglītības pārvalde, šā gada 1.janvārī rindā uz pirmsskolas izglītības pakalpojumiem Jelgavā gaidīja gandrīz 300 bērni, kuri reģistrēti rindā, bet prognozes rāda, ka līdz 1.septembrī šo bērnu skaits vēl varētu palielināties.

Jelgavas pilsētas Izglītības stratēģijā iekļauta vēl viena jauna pašvaldības bērnudārza izveide Brīvības bulvārī jau esošā ēkā, kuras rekonstrukciju plānots veikts tuvāko gadu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu