"Gribēja pārbaudīt, kā strādā policija." Likumsargi aiztur riepu dūrēju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Vakar, 29. septembrī, pulksten 19.15 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona policists, kurš tobrīd atradās pie Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa, izdzirdēja, ka policijas dienesta automašīnas riepai iziet gaiss. Likumsargs ievēroja, ka dienesta spēkratam Opel Mokka ir pārdurta riepa un no automašīnas skrien prom iespējamais ļaundaris. Policists kopā ar kolēģiem metās pakaļ bēgošajam vīrietim, viņu aizturēja un nogādāja iecirknī.

Vēlāk tika konstatēts, ka vēl divām policijas automašīnām, kas bija novietotas pie Rīgas Teikas iecirkņa, ir pārdurtas riepas. Pašreizējā informācija liecina, ka arī to, iespējams, izdarījis aizturētais 1970. gadā dzimušais vīrietis. Taču precīzi notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti.

Savu noziedzīgo rīcību aizturētais vīrietis paskaidroja ar to, ka “vēlējies pārbaudīt, kā policija strādā”.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Pēc apstākļu noskaidrošanas, visticamāk, tiks sākti kriminālprocesi par abu pārējo automašīnu riepu pārduršanu.

Jāpiemin, ka aizdomās turētais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā, pēdējo reizi – šā gada augustā. Toreiz vīrietim bija izcēlies konflikts ar kādu taksometra vadītāju, jo viņš nevēlējās maksāt par braucienu. Turklāt konflikta laikā vīrietis bija vicinājies ar gāzes ieroci, ko policija viņam pēc notikušā konfiscēja.

Šobrīd aizturētais vīrietis atrodas izolatorā un tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu