"Blackstone" par vienu miljardu eiro iegādājas "Luminor" bankas vairākuma akcijas (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Banka "Luminor" paziņojusi par 60% vairākuma akciju iegādes darījumu, ko veicis investīciju fondu konsorcijs "Blackstone" vadībā. Bankas līdzšinējie īpašnieki, "Nordea Bank Abp" un "DNB BANK ASA", katrs saglabās 20% "Luminor akcijas".

Tiek norādīts, ka "Blackstone" konsorcijs, kurā ietilpst "Abu Dhabi Investment Authority" pilnībā piederošs meitasuzņēmums, kā arī citi līdzinvestori, ir veiksmīgi noslēdzis darījumu, saņemot visas nepieciešamās atļaujas.

"Nordea" un DNB arī turpmāk atbalstīs "Luminor" banku ar ilgtermiņa finansējumu, kompetenci un savu pārstāvniecību bankas padomē. "Blackstone" ir vienojies ar "Nordea" par atlikušo 20% tai piederošo akciju izpirkšanu tuvāko gadu laikā.

"Blackstone" ir bijusi unikāla pieredze, lai noslēgtu šo sarežģīto darījumu, un tam ir iespēja atbalstīt "Luminor" un Baltijas ekonomiku tās turpmākajā izaugsmē.

“Esam gandarīti par sekmīgo ilgtermiņa sadarbību ar vadību, "Nordea" un DNB, un ceru arī nākotnē turpināt kopīgu darbu, lai veidotu spēcīgāku platformu tālākai ekonomiskajai izaugsmei Baltijā. Mēs turpināsim atbalstīt vietējo uzņēmējdarbību, kā arī esam pārliecināti, ka "Luminor" ir labi pozicionēts, lai kā neatkarīgs finanšu pakalpojumu sniedzējs turpinātu būt vadošs tirgus spēlētājs," saka "Blackstone" vecākais izpilddirektors Nadīms el Gabani (Nadim el Gabbani). 

“Baltijas reģiona priekšrocība ir spēcīga makroekonomiskā vide un stabila vide uzņēmējdarbībai, turklāt tā ir viena no šī brīža dinamiskākajām Eiropas Savienības ekonomikām. Šis darījums ir viens no lielākajiem investīciju darījumiem Baltijas valstu vēsturē, tāpēc es gribētu īpaši atzinīgi novērtēt uzraugošo iestāžu ieguldīto darbu darījuma apstiprināšanas procesā un mūsu komandu ieguldījumu, lai pabeigtu darījumu. Esmu pārliecināts par sekmīgu mūsu stratēģisko sadarbību ar "Blackstone" arī nākotnē,” norāda "Luminor" Grupas Padomes priekšsēdētajs Nils Melngailis.

Tikām "Luminor" valdes priekšsēdētājs Erki Rāzuke saka: “"Blackstone" ir lieliski piemērots "Luminor" partneris, jo tas ir uzņēmies vienu no visapjomīgākajiem korporatīvo pārmaiņu vadības procesiem Baltijā. Viņu pieredze pārmaiņu vadībā, stabilā finanšu situācija, kā arī sadarbība ar globāliem ekspertiem palīdzēs "Luminor" kļūt par lielāko vietējo neatkarīgo finanšu pakalpojumu sniedzēju, kas vēlas ieguldīt Baltijas reģiona ilgtermiņa izaugsmē, sadarbojoties ar vietējiem uzņēmējiem un privātpersonām.”

"Luminor" ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijā ar nepilnu miljonu klientu, ap 2500 darbiniekiem, kā arī 16,4% tirgus daļu noguldījumos un 20,2% tirgus daļu kreditēšanā 2019. gada otrajā ceturksnī. "Luminor" kopējais pašu kapitāls sastāda 1,6 miljardus eiro, pirmā līmeņa kapitāla rādītājs ir 18%.

Savukārt "Blackstone" ir viens no pasaules vadošajiem investīciju fondiem. Tā mērķis ir radīt pozitīvu ekonomisko ietekmi un ilgtermiņa pievienoto vērtību ieguldītājiem, uzņēmumiem, kuros iegulda, un sabiedrībās, kurās strādā. "Blackstone" piesaista izcilus cilvēkus un elastīgus finanšu resursus, kas palīdz uzņēmumiem pārvarēt izaicinājumus.

"Blackstone" aktīvu pārvaldības uzņēmumi ar apmēram 545 miljardiem ASV dolāru pārvaldīšanā ietver starptautiskus ieguldījumu fondus, kas vērsti uz privāto kapitālu, nekustamo īpašumu, valsts parādu un pašu kapitālu, ne-investīciju kredītiem, reāliem aktīviem un sekundāriem fondiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu