LZS patlaban uzticas Vītolam un gaidīs papildu informāciju no tiesībsargājošajām iestādēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Armands Krauze
Zaļo un zemnieku savienības valdes loceklis Armands Krauze Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) iestājas par saviem biedriem, un vēlamas tiesisku un likumīgu situācijas izvērtējumu, tā partijas biedra, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Aigara Vītola (LZS) iespējamu iesaisti kukuļošanā komentēja LZS priekšsēdētājs Armands Krauze.

Krauze atzina, ka aizvadītajā nedēļā Vītols ticis nopratināts KNAB aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām būvniecības procesa iepirkumā, tomēr sarunā ar partijas vadību apliecinājis, ka likumus nav pārkāpis, tāpēc pārmetumiem nav pamata. Vītols apgalvojis, ka pārmetumi pret viņu ir konkurentu safabricēti, kuri vēloties "atbrīvoties no jauniem, aktīviem un perspektīviem LZS biedriem".

"LZS iestājas par saviem biedriem, vēlamies tiesisku un likumīgu situācijas izvērtējumu. Mēs skaidri un nepārprotami esam pret korupciju un, ja mūsu rīcībā būs fakti vai pierādījumi, kas apliecinātu, ka mūsu biedri ir iesaistīti koruptīvās darbībās, tad tādiem partijā vieta nebūs," sacīja Krauze.

Krauze arī norādīja, ka LZS uzskata par nepieņemamu un destruktīvu atsevišķu Ķekavas novada domes deputātu vēlmi izmantot šo gadījumu un rosināt neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājai. "Vītols kā atbildīgs politiķis pieņēma lēmumu par atkāpšanos no priekšsēdētājas vietnieka amata līdz KNAB izmeklēšanas beigām, tāpēc mēģinājumi organizēt varas maiņu Ķekavā nav ne novada, ne tā iedzīvotāju interesēs," pārliecināts Krauze.

Vienlaikus LZS priekšsēdētājs pauda, ka partija ir pret apmelošanu un nosoda šantāžu, ko tagad, viņuprāt, izmantojot politikā, "jo īpaši Jaunā konservatīvā partijā nokļuvušie bijušie KNAB darbinieki, kuri, iespējams, safabricē un nodod tiesībsargājošām iestādēm nepatiesu un apmelojošu informāciju". "Šī ir politiska partija, kura ar meliem, šantāžu un draudiem cenšas realizēt savas politiskās ambīcijas," tā uzskata Krauze.

Viņš norāda, ka LZS uzticas šobrīd KNAB strādājošajiem un cer, ka darbs tiks izdarīts augstākā līmenī, noskaidrojot patiesību.

LETA jau ziņoja, ka Vītolu un kādu fizisku personu KNAB pagājušajā piektdienā aizturēja par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Lai gan Vītols noraida aizdomas kukuļošanā, svētdien viņš paziņoja, ka līdz apstākļu noskaidrošanai viņš atkāpsies no vietnieka amata. Lēmuma pieņemšanai šorīt tika sasaukta domes ārkārtas sēde.

Tāpat vēstīts, ka Ķekavas domes opozīcija plāno rosināt arī Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires atstādināšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Ķekavas domes deputāts Neils Kalniņš.

Vītols savulaik bija Latvijas basketbola izlases dalībnieks un vairākkārtējs Latvijas čempions.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu