Porziņģis pieņēmies svarā un jūtas labāk nekā jebkad savā dzīvē (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis pieņēmies svarā un, iespējams, jūtas labāk nekā jebkad savā dzīvē, atzīst Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" zvaigzne.

NBA komandas aizvada mediju dienas, tiekoties ar žurnālistiem, piedaloties fotosesijās un citos pasākumos, lai pēc tam rūpīgi gatavotos nākamajai sezonai.

"Mavericks" kluba apskatnieks Edijs Sefko savā "Twitter" profilā dalījies ar informāciju par Porziņģa svaru. Latvijas basketbolists patlaban sverot 242 mārciņas (109,77 kilogrami).

Pērn februārī, kad Porziņģis guva ceļgala traumu, viņa svars esot bijis aptuveni 230 mārciņas (104,32 kg). Savukārt 2015. gada vasarā, kad Porziņģis gatavojās debijai NBA, viņš esot svēris 223 mārciņas (101,15 kg).

Traumas dēl Porziņģis nav spēlējis vairāk nekā pusotru gadu. Latvijas basketbolists vasarā pārsteidza medijus un fanus ar bildēm, kurās bija redzams progress viņa muskulatūrā.

"Fiziski jūtos lieliski. Ir pagājis ilgs laiks, taču esmu ieguldījis lielu darbu rehabilitācijas procesā. Esmu sajūsmā atgriezties laukumā, lai visiem parādītu, ko esmu spējīgs paveikt," sarunā ar ESPN sacīja Porziņģis.

Sagaidāms, ka "Mavericks" komanda saudzēs Porziņģi, vismaz sezonas sākumā limitējot Latvijas basketbolista minūtes laukumā.

"Par to neesmu šobrīd 100% pārliecināts, taču jūtos lieliski, iespējams, pat labāk nekā jebkad savā dzīvē," teica Porziņģis.

Dalasas klubs saista lielas cerības ar Porziņģi un talantīgo slovēni Luku Dončiču, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par NBA gada labāko debitantu.

Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis (no kreisās) un Luka Dončičs Foto: AP/Scanpix

"Luka ikvienu sev apkārt padara labāku ar savu prasmi pārredzēt laukumu un piespēlēt. Domāju, ka man būs patīkami spēlēt ar viņu kopā, tāpat arī viņam ar mani," uzskata Porziņģis.

Pašlaik 24 gadus vecais Porziņģis visu iepriekšējo NBA sezonu izlaida ceļgala traumas dēļ. Janvārī spēlētāju maiņas darījumā Latvijas basketbolists no Ņujorkas "Knicks" pārcēlās uz "Mavericks".

Porziņģis šovasar ar "Mavericks" vienojās par piecu gadu līgumu, kura ietvaros latvietis nopelnīs 158 miljonus ASV dolāru.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu