Vardarbīgs dumpis Berlīnē: ko plānoja Vācijā tiesātie neonacistu teroristi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijā tiesas priekšā stājušies astoņi Kemnicas neonacistu grupējuma locekļi – viņi tiek turēti aizdomās par vardarbīgu uzbrukumu īstenošanu Kemnicā, kā arī vardarbīga dumpja plānošanu Berlīnē, vēsta Vācijas medijs “Deutsche Welle”.

Tiesa pret galēji labējo grupējumu “Revolūcija Kemnica” sākās pirmdien Drēzdenes tiesā.

Astoņi tiesājamie, kas ir vecumā no 21 līdz 32 gadiem, tiek apsūdzēti galēji labējas teroristu organizācijas izveidošanā Austrumvācijas pilsētā Kemnicā pagājušā gada septembrī.

Paredzēts, ka tiesas prāva turpināsies vismaz līdz 2020.gada aprīlim. Tiesas materiāli apkopoti vairāk nekā 60 sējumos, un procesa gaitā paredzēts uzklausīt aptuveni 75 lieciniekus.

Visi astoņi apsūdzētie ir Kemnicas skinehedu, neonacistu un huligānu grupējumu līderi.

Pēc tam, kad pagājušā gada augustā kāds patvēruma meklētājs no Sīrijas Kemnicā nodūra vietējo iedzīvotāju, pilsētā izcēlās pret migrantiem vērsti protesti, kas pārauga vardarbībā.

Pieci no tiesātajiem vīriešiem pagājušā gada septembrī uzbruka vairākiem Kemnicā dzīvojošajiem ārzemniekiem, bruņojošies ar pudelēm un elektrošoka ierīci.

Šie uzbrukumi bijuši kā izmēģinājums plānotajam vardarbīgajam dumpim Berlīnē, kam vajadzēja notikt 2018.gada 3.oktobrī.

Tomēr pagājušā gada 1.oktobrī visi grautiņa plānotāji tika aizturēti.

Saksijas federālajā zemē, kur atrodas Kemnica, izplatās pret patvēruma meklētājiem un svešzemniekiem vērsts noskaņojums. Pēdējās reģionālajās vēlēšanās labus panākumus guva gan galēji labējā partija “Alternatīva Vācijai”, kas ieguva 27,5 % vēlētāju atbalstu.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers iepriekš izteicies, ka galēji labējo grupējumu radītie draudi pieņemas spēkā un tie uzskatāmi par tikpat nopietnu problēmu kā radikālais islāms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu