"Riga" uzbrucējs Fjodorovs: Mēs vēl nedomājam, ka esam čempioni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Fjodorovs
Vladislavs Fjodorovs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Kamēr "Riga" futbolisti nav nodrošinājuši Latvijas virslīgas zelta medaļas, tikmēr viņi sevi vēl nesauc par čempioniem, atzina rīdzinieku uzbrucējs Vladislavs Fjodorovs.

"Riga" futbolisti pirmdien savā laukumā ar 2:0 pārspēja "Daugavpili" un vēl vairāk pietuvojās čempiona titula atkārtotai izcīnīšanai. Fjodorovs otrā puslaika vidū atklāja mača rezultātu, virslīgā gūdams savus pirmos vārtus vairāk nekā pusgada laikā.

"Šogad ar rezultativitāti nav pārāk labi, taču cenšos strādāt uz komandu un dot savu labumu citādā veidā," teica Fjodorovs, kurš pērn virslīgā "Metta" sastāvā guva piecus vārtus.

Tieši "Daugavpils" komandas sastāvā Fjodorovs savulaik debitēja virslīgā. Vārti pret savu dzimto komandu gan neesot īpašāki, kā pret citu.

"Būtībā vienalga, pret kuru komandu ir gūti vārti. Galvenais ir tas, ka izcīnīta uzvara un iegūti trīs punkti - ejam tuvāk un tuvāk čempiontitulam," pauda Fjodorovs.

Lai "Riga" pirmdien iegūtu savu otro titulu pēc kārtas, RFS komandai bija jāzaudē punkti pret "Metta" futbolistiem, taču Pārdaugavas vienība svinēja graujošu uzvaru ar 6:1.

"Nekas, nākamajā spēlē varēsim izcīnīt medaļas. Nekur tā medaļa nepazudīs. Trenēsimies un gaidīsim nākamo spēli, kurā arī vajadzēs uzvarēt. Mēs vēl nedomājam, ka esam čempioni. Katrā spēlē ejam laukumā, lai uzvarētu un iegūtu trīs punktus," stāstīja Fjodorovs brīdī, kad RFS jau pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 4:1.

Iepriekšējās divas sezonas 23 gadus vecais Fjodorovs pavadīja "Metta" komandā. Jaunais futbolists mačus par izdzīvošanu virslīgā nomainījis pret cīņām par titulu.

"Pirmajā sezonā cenšos pielāgoties tām prasībām, kas ir komandā. Ceru, ka otrs gads būs daudz labāks un rezultatīvāks. Šeit mēs cīnāmies par titulu un spēlējam Eirokausos. Man tas ir ļoti liels solis uz priekšu. Esmu ļoti priecīgs, ka esmu šīs komandas sastāvdaļa," pauda Fjodorovs.

Viņš šosezon bija laukumā trīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas spēlēs un piedzīvoja savu debiju Vecā kontinenta klubu turnīros.

"Spēlēšana Eirokausos bija fantastiska pieredze. Gribētu, lai tādu spēļu ir vairāk. Nākamgad arī cīnīsimies par augstiem mērķiem," uzsvēra Fjodorovs.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pirmdien lēma, ka no 2020.gada sezonas virslīgā klubs laukumā vienlaicīgi varēs sūtīt astoņus ārvalstu futbolistus.  Līdz ar šo lēmumu, samazināsies vietējo spēlētāju loma un spēles laiks.

"Mans darbs ir trenēties un augt kā spēlētājam. Es nedomāju par to, cik laukumā būs leģionāru. Ja trenējies un spēlē kopā ar stiprākiem futbolistiem, tad vienmēr būs izaugsme. Varbūt tas ir labi, varbūt ne. To mēs šobrīd nevaram zināt," izmaiņas komentēja "Riga" futbolists.

Fjodorovs vēl pērn varēja spēlēt U-21 izlasē, bet šobrīd viņš var doties talkā tikai pieaugušo valstsvienībai. Bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pērnziem deva iespēju Fjodorovam debitēt Latvijas pieaugušo valstsvienībā. Mačā pret Dienvidkoreju viņš nospēlēja otro puslaiku, bet pret Fēru salām 25 minūšu laikā guva vienus vārtus. Starkova pēcteču - Miksu Pātelainena un Slavišas Stojanoviča - uzmanību viņš vēl nav izpelnījies.

"Uzskatu, ka šis gads man ir, lai adaptētos. Centīšos, lai nākamgad tiktu izsaukts uz izlasi. Tas ir viens no maniem galvenajiem mērķiem," pauda Fjodrovs.

"Riga" ar 60 punktiem 27 spēlēs virslīgas kopvērtējumā ieņem pirmo vietu, bet tuvākā sekotāja RFS 28 cīņās guvusi 49 punktus. "Riga" nākamo kārtu izlaiž, bet ja RFS Valmierā zaudēs punktus, Fjodorova pārstāvētā komanda neklātienē nodrošinās titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu