Baltijas drifta sezonas noslēgumā tiks braukta garākā drifta konfigurācija Biķerniekos

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

“Betsafe” drifta sezona noslēgsies jau šajā nedēļas nogalē, 5.oktobrī, Biķerniekos, kur uz starta izies visas trīs drifta klases. 

Šoreiz drifts notiks vienlaicīgi divās vietās - “Latvijas drifta kausa” Street klase savas sacensības aizvadīs Biķernieku spīdveja stadionā, bet ProAm un Pro klases  Biķernieku lielās trases konfigurācijā ar jaunu papildu līkumu trases beigās. Šī trases konfigurācija šoreiz tiks braukta no Motormuzeja puses, padarot to par vienu no garākajām drifta konfigurācijām Eiropā. Visu dienu drifts notiks paralēli abās vietās, skatītāji būs aicināti vērot driftu gan lielajās, atjaunotajās Biķernieku tribīnēs, gan no laukuma pie spīdveja stadiona. Pašlaik sacensībām jau pieteikušies 80 dalībnieki, un, kas priecē, Pro klasē uz starta izies arī viesi no Somijas.

Foto: Publicitātes foto

Tieši Biķerniekos tiks noteikti uzvarētāji un sadalītas vietas uz 2019.gada sezonas kopvērtējuma pjedestāliem. Pro klasē sīvākās cīņas notiks par “Baltijas čempiona 2019” titulu. Pašlaik pirmajā vietā ir igauņu sportists Mihkels Normans Tultss, bet viņam ļoti cieši, zaudējot tikai 6 punktus, seko lietuvietis Benedikts Čirba. Abi sportisti šosezon demonstrē ļoti stabilu sniegumu, un Biķerniekos notiks sīvākā cīņa Baltijas čempionāta pastāvēšanas laikā. Cīņa notiks arī par 3.vietu uz pjedestāla Baltijas čempionātā - uz to pretendē septiņi sportisti. Šogad paralēli Baltijas čempionātam notiek apvienotais Latvijas/Igaunijas čempionāts, un arī tajā uzvarētājus noskaidrosim tieši sestdien. Tāpat uzzināsim arī Latvijas Pro klases kopvērtējuma rezultātus.

Foto: Publicitātes foto

Vēl spraigāka situācija ir ProAm klasē, kur par kopvērtējuma augstāko pakāpienu sestdien cīnīsies seši sportisti. Katram no viņiem ir iespēja kļūt par sezonas uzvarētāju. Tik saspringts kopvērtējums arī ProAm klasē nav bijis pēdējos gadus. Par kopvērtējuma TOP3 vietām kopā cīnīsies deviņi sportisti.

Foto: Publicitātes foto

Street klasē sezonas noslēguma sacensībās vēl notiks izmaiņas. Arī šeit, izvērtējot iepriekšējos gadus, vēl nav zināms, pat paredzams, pirmās vietas ieguvējs. Pirmajā astotniekā ir ļoti neliela kopvērtējuma punktu starpība, un arī Street klasē tiks aizvadītas ļoti spraigas cīņas.

Foto: Publicitātes foto

Garlaicīgi sestdien nebūs ne sekundi. Kamēr vienā trasē norisināsies ProAm un Pro cīņas,  turpat blakus notiks Street klases cīņas. Kamēr vienā klasē notiks dalībnieku sapulces, otrā trasē paralēli notiks drifts.

Foto: Publicitātes foto

Visaizraujošākais šajās sacensībās ir fakts, ka vēl nav zināms neviens 2019. gada čempionāta uzvarētājs. Tie tiks noskaidroti tikai sestdien. 

Biļetes šoreiz ietver neierobežotu piekļuvi abiem dalībnieku parkiem - gan Street, gan ProAm un Pro -, gan arī centrālajām tribīnēm. Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes būs iespējams iegādāties arī uz vietas sacensību dienā.

Starp citu, piektdienas vakarā Biķerniekos tiks aizvadīti treniņu braucieni visām klasēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu